Hopp til innhold

- Everton er ingen umulig oppgave

Branns motstander i UEFA-cupens 16-delsfinale blir Premier League-klubben Everton. Det skremmer ikke bergenserne.

Everton

EVERTON KOMMER: Ayegbeni Yakubu og Tim Cahill kommer til Bergen i midten av februar. - Ingen umulig oppgave, mener Brann.

Foto: Dave Thompson / AP

Roald Bruun-Hanssen og Bjørn Dahl

SPONTANREAKSJON: Sportslig leder Roald Bruun-Hanssen og daglig leder Bjørn Dahl så ikke direkte misfornøyde ut da det ble klart at Brann møter Everton i 16-delsfinalen i UEFA-cupen.

Første kampen spilles på Brann stadion. 13. eller 14. februar 2008. Returkampen 21. februar.

I følge Brann-trener Mons Ivar Mjelde er Everton et av lagene både han og spillerne på forhånd kunne tenkt seg å møte.

Tar kampen på alvor

- Vi skal ta kampen på alvor og forberede oss godt samtidig som vi skal forberede oss til de kampene må vi forberede oss til sesongen, sier han.

Også sportssjef Roald Bruun-Hanssen ser frem til kampene.

- Dette blir to kamper med skikkelig trøkk. Men vi kjenner til hva Everton står for, og vet derfor hva som venter. Dette må bli perfekt for Eirik Bakke, sier Roald Bruun-Hanssen til Brann.no.

Sportssjefen fulgte trekningen via TV-skjerm på Brann stadion.

- Dersom vi sammenlignet med Liverpool-kampen i 1997, så tror jeg Everton på samme måte vil fenge publikum. På forhånd regnet jeg Everton som ett av de beste lagene vi kunne trekke, men det er ingen umulig oppgave, tror han.

Kan tjene fett

Mons Ivar Mjelde Everton kan bringe mye folk til Brann stadion.

- Det er nå en gang noe spesielt med nordmenn og engelsk fotball. Jeg tror det kan bli mye folk på stadion, og det er jo litt av vitsen, sier han.

Det kan nemlig gi klingende mynt i kassen. Tall NRK har hentet inn, viser nemlig at Brann har tjent 12,5 millioner kroner så langt på deltagelsen i UEFA-cupen.

Det sportslige viktigere enn pengene

Sportslig leder, Roald Bruun-Hanssen sa før trekningen at han mente den sportslige inspirasjonen og opplevelsen blir viktigere enn økonomien, og ville ikke spekulere i hvilke motstandere som ville være mest lønnsomme.

- Vi får ta den motstanderen vi får og glede over den, så får vi se hva det betyr i forhold til publikumsinntekter og TV-inntekter. Men at det blir en inspirasjon på vinteren i Bergen er ihvertfall helt sikkert, sa han.