Hopp til innhold

Vi kårer tidenes Brann-sang

De musikalske hyllestene til Bergens stolthet er mange. Men hvilken er best?

Brann-fans på Torgalmenningen jubler over cupmesterskap i 2004
Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

I 1974 lanserte Ove Thue sin første Brann-låt, «Heia Brann», en sang som fortsatt synges regelmessig på Stadion. Men kongen har fått konkurranse om tronen, spesielt de siste ti årene. I tur og orden har nye Brann-sanger dukket opp på plate. Noen forsvant like fort som de kom, mens andre er blitt allemannseie.

Men hvilken er den beste? Det kan du nå være med og avgjøre. I anledning Branns første seriemesterskap siden 1963, inviterer NRK Hordaland alle sine lyttere, seere og lesere med på en uhøytidelig kåring av tidenes beste Brann-sang.

Her er førsteelleveren

Dette er våre kandidater. Nå er det opp til deg å finne éneren på laget:

!! AVSTEMNINGEN ER NÅ AVLSLUTTET!

De elleve låtene vil bli presentert i NRK Hordalands formiddagssendinger på NRK P1 hele denne uken. Artistene kommer i studio, og du kan også lese intervjuer og mer om låtene på NRKHordaland.no gjennom hele denne uken.

Kriteriene

– En god Brann-sang bør fange alle typer mennesker, uansett hvilken musikksmak de har. Det setter et krav til folkelighet, og et refreng som er lett nynnbart, sier Eduardo «Doddo» Andersen til NRKHordaland.no. Doddo kommer selv i studio onsdag, for å snakke om sin låt «Det skal skje».

Så gjenstår det å se hvilken låt som får bergenserne til å bryte ut i allsang, svinge glasset og omfavne vilt fremmede mennesker i ren og skjær gullrus.

Vinneren kåres i formiddagssendingen mandag 22. oktober.

NETT-TV: Ove Thue på scenen i Oslo Spektrum 1995
NETT-TV: Den 12. Mann på Fotballpuben 2006
NETT-TV: Fra innspillingen av "Det skal skje"

Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen jubler

Thorstein Helstad og Petter Vaagan Moen jubler

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX