Hopp til innhold

Satte opp telt da skuddene kom

Folk på omsorgssenter var utendørs da skuddene kom haglende ut fra skogen. – Jordspruten fra skuddene sto opp i ansiktet på oss, forteller senterlederen.

Setter opp telt

DRAMATISK: Ansatte og brukere på Nappane Mottak og Omsorgssenter satte opp et telt til et loppemarked da det ble plutselig smalt fra skogen.

Foto: Niklas Kleppe

En mann i skogen i Seim i Nordhordland utløste en full væpnet politiaksjon da han begynte å skyte mot kråker inne i skogen.

Han fyrte av flere salver i det han trolig trodde var trygt terreng. Men skuddsalvene gikk rett gjennom skogen og mot et omsorgssenter like ved.

– Det var flere folk ute og holdt på å sette opp et telt da det kom en del skudd fra skauen. De som holdt på ute trodde de ble beskutt, og løp innendørs, sier Steinar Valdersnes, daglig leder på Nappane Mottak og omsorgssenter, til NRK.no.

– Skuddene gikk mellom folk

Han forteller at skuddene var snært nære personene som arbeidet utenfor bygningen, som er et senter for rusmisbrukere.

– Skuddene har gått mellom folk, og truffet bakken rett ved siden av enkelte. Jordspruten sto opp og traff folk i ansiktet. Vi har vært fantastisk heldige som ikke ble truffet, sier Valdersnes.

Politiet ble varslet like etter klokken 16.00 og var på plass med væpnede styrker over en time senere.

– Personene på stedet opplevde det som veldig ubehagelig, og ringte politiet. Vi svarte med å sende flere patruljer fra Bergen og Nordhordland, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

Forklaring: Mann på kråkejakt

Da de kom frem fant de ikke noen ugagnskråke – men en kar som selv så etter kråker.

– Vi kom raskt i kontakt med en mann like ved, som fortalte at han var på kråkejakt. Han bekreftet at han hadde skutt noen skudd med en hagle, sier Gjesdal.

Det er funnet hull i veggen på omsorgssenteret, men det er usikkert om de stammer fra skuddene.

Ikke ulovlig å skyte kråker, men ...

Mannen i 40-årene er nå siktet og blir etterforsket av politiet etter den farlige jakten.

– Vi har tatt fra ham skytevåpenet og opprettet en sak mot ham, på bakgrunn av uforsiktig omgang med skytevåpen, sier operasjonslederen.

Det er ikke ulovlig å skyte kråker, men det må skje i trygge former. Det mener politiet ikke skjedde på Nappane.

– Dette er alvorlig. Når man er på jakt må man passe på at slike ting ikke skjer. Det kunne fått alvorlige følger om fragmentene traff noen. Mannen skulle sørget for at det var en trygg bakgrunn da han skjøt, sier Gjesdal.

– Syns synd på ham

På omsorgssenteret sier lederen at han ikke har visst at han utsatte folk for fare.

– Dette var dumt, men jeg syns synd på ham. Han har vært midt i skogen og sikkert ikke sett bygningen vår, sier Steinar Valdersnes.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.