Hopp til innhold

Lundekvams kampfiksing ryster England

Saints-legenden Lundekvam avdekker «svindel», skriver tabloiden-avisen The Sun. Han historie om kampfiksing får oppmerksomhet i Premier League.

The Sun om Claus Lundekvam og kampfiksing

THE SUN: Den britiske avisen sammenligner kampfiksingen Claus Lundekvam har fortalt om med kampfiksingskandalen i cricket hvor tre pakistanske spillere havnet i fengsel.

Foto: thesun.co.uk

Tidligere Premier League-spiller Claus Lundekvam fortalte NRK.no om hvordan han og andre spillere i England gjorde avtaler om kampens gang for å vinne penger.

– Vi kunne inngå en avtale med motstanderens kaptein om å for eksempel vedde på første innkast, første corner, hvem som startet med ballen, et gult kort eller et straffespark, sa Lundekvam til NRK.no på mandag.

«Tidligere Southampton-kaptein Claus Lundekvam har åpnet lokket på den systematiske svindelen blant toppspillere», skriver The Sun.

Spilte hver uke

– I en periode gjorde vi dette nesten hver uke. Vi tjente bra med penger på dette, sa Lundekvam til NRK.no og avslørte dermed en omfattende pengespill på egne kamper blant fotballproffene.

Som regel gikk flere av spillerne sammen for å legge penger i en pott, gjerne mellom 1.000 og 10.000 kroner. Trenere og flere i apparatet rundt skal ha kjent til spillingen og avtalene.

Sammenligner med cricketskandalen i Pakistan

Lundekvam hevder det aldri var snakk om å manipulere resultater. Det tror ikke The Sun at alle vil tro på:

«De engelske og globale fotballorganisasjone, for ikke å nevne politiet og Premier Leagues millioner av fans verden over, har neppe det samme synet», skriver The Sun.

Avisen sammenligner anklagene mot fotballspillerne med sknadalen som rammet cricketsporten. Tre pakistanske toppspillere havnet i fengsel for kampfiksing.

Fortalte om kampfiksing i Premier League

Claus Lundekvam forteller her om kampfiksing mens han spilte i engelske Premier League. Lundekvam har de senere år innvolvert seg i arbeidet mot rus-, alkohol- og spilleavhengighet.
Fakta om Claus Lundekvam: Født 22. februar 1973 i Austevoll. Spilte for Brann 1993-1996 (53 serie kamper/1 mål). Spilte for Southampton 1996-2008 (375 ligakamper/2 mål). Er nordmannen med flest ligakamper i England 40 landskamper fra 1995-2005, 2 mål.

Claus Lundekvam fortalte på mandag NRK.no om kampfiksing i Premier League.