Hopp til innhold

Bergensmusiker savnet

Per Kristian Slåttli er meldt savnet etter at han forsvant mandag 30. april. Facebookgruppe har ført til enormt engasjement i Bergen.

Per Kristian Lunde Slåttli

SAVNET: Per Kristian Slåttli er 185 centimeter høy, og har slank kroppsbygning, ifølge politiet. Det er satt i gang leteaksjoner via både Facebook og Twitter.

Foto: Privat

Ifølge familien ble 23 år gamle Slåttli sett siste gang ved midnattstider natt til tirsdag 1. mai, og senere på dagen ble han meldt savnet fra Sandviken sykehus i Bergen.

– Dette er den siste helt sikre observasjonen, og han ble da sett i området Gamle Bergen, sier faren til NRK.

Slåttli skal ha hatt på seg en svart bukse da han forsvant. Mer om bekledningen vil ikke faren si, etter råd fra politiet, siden Slåttli kan ha skiftet klær etter han sist ble sett. Han er 185 cm høy og har slank kroppsbygning.

Slåttli er kjent fra bandene Young Dreams og Forza .

Politiet: – Interessert i tips

Politiet har i ettermiddag leitet i Sandviken-området med hundepatrulje.

– Vi har avsluttet søket for kvelden, og vil ta en vurdering på hva vi gjør videre i morgen tidlig, sier Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Facebook-gruppe samler folk

Familien og venner av Slåttli har startet en leteaksjon, og gjennom en Facebook-gruppe, er det blitt et enormt engasjement for å finne musikeren.

– Jeg tror nok det har vært hundre med å leite i dag. Halvparten har gått i byfjellene for å se etter han, sier kameraten Rudi Bakken.

Leteaksjonen holder fort på Café Capello i Bergen sentrum, og Bakken forteller om en enorm pågang for å hjelpe.

– Det er flere som sender meldinger om at de er ute og leter, og mange kommer innom her. Per Kristian har en stor venneflokk, men det kommer også helt ukjente med mat og som vil hjelpe å lete, forteller han.

Det har også blitt opprettet en informasjonsside på Internett, for å spre informasjon om forsvinningen og hvordan de som vil kan hjelpe.

Leter i byfjellene

I løpet av torsdagen har gruppen lett fra Munkebotn, på Sandviksfjellene og rundt Fløyen i tillegg til i sentrumsområdet, og letingen skal fortsette.

– Vi fortsetter til vi finner han. Om han ikke dukker opp i kveld, må vi gå breiere ut med letingen i morgen, sier Bakken.

Politiet er interessert i tips fra publikum, og ber vitner som kan ha sett noe om å ringe inn på 55 55 63 00.