Hopp til innhold

Pondus har blitt Brann-spiller

Han har alltid heiet på Liverpool. Fra nå av er det Brann som gjelder!

Video Pondus er Branns nye spiss

FRA LIVERPOOL TIL BRANN: – Her har Pondus gjennomført en av sine klassiske taklinger her og som vi ser så er det bare trøndersodd igjen av han trønderen her, sier Øverli og peker.

Frode Øverli og Pondus i Brann-drakt

KLER RØDT: Frode Øverli mener både Pondus og han selv kler Brann-drakta.

Foto: Sølve Rydland / NRK

– Å tegne Pondus i Brann-drakt var noe som nærmest ga meg gåsehud. Jeg synes han ser uforskammet stilig ut i den drakten, sier Frode Øveli til NRK.no.

Brann avduket i dag en egen Pondus-losje på stadion med vegger dekorert av Pondus sine famøse taklinger. Tegneseriehelten er for første gang kledd i norsk fotballdrakt.

Tung spiss på Brann

Som så mange andre nordmenn har Pondus vært Liverpool-supporter. Britene er ikke byttet ut med Brann, men det er tydelig at overgangen er ektefølt.

I framtida kan kanskje Pondus dukke opp i Brann-drakt i tegneseriestripene.

– Jeg tror nok at han har kommet ut av skapet som Brann-supporter nå, faktisk som Brann-spiller også. Men hvis han skulle gjøre det bra i Brann kan det jo hende at det kommer et tilbud fra Liverpool også, sier Øverli.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Pondus som Brann-spiller

NY BRANNSPISS: Tidligere bussjåfør, sofasliter og pubgjenger Pondus er ny spiss på Brann. Her lager han trøndersodd av en Rosenborg-spiller så bart og tupe flagrer.

Foto: Sølve Rydland / NRK

Lager trøndersodd av Rosenborg

På Brann stadion blir spillere fra andre topplag taklet krafitgere enn de liker av Pondus.

– Her har han gjennomført en av sine klassiske taklinger her og som vi ser så er det bare trøndersodd igjen av han trønderen her, sier Øverli og peker.

Øverli frykter ikke at fans av Pondus andre steder i landet blir sinte.

– Nei, det får de bare tåle. De fleste vet vel hvor jeg kommer fra, kommer det på klingende bergensk fra tegneserieskaperen.

Frode Øverli og Pondus på Brann Stadion

ELITESERIEN: En rekke lag får svi når Pondus kommer på banen i Brann-drakt.

Foto: Borgny Baastad / NRK