Hopp til innhold

Fritidsbåt sank i Sandviken

Brannvesenet prøver å hindre lekkasjer etter at en fritidsbåt begynte å synke i Sandviken. – Jeg aner ikke hva som har skjedd, sier eieren.

Båt synker ved kai

FRYKTER LEKKASJE: Brannvesenet legger ut lenser for å hindre forurensing i Sandviken. Båten inneholder cirka 2000 liter diesel.

Foto: Arne Frank Solheim / NRK

Meldingene om den synkende båten kom inn til brannvesenet like etter klokken 10.30 fredag formiddag.

Flere tusen liter om bord

En vel 50-60 stor fritidsbåt hadde begynt å ta inn vann mens den lå til kai i en b åthavn i Elsesro i Sandviken i Bergen.

Båten skal inneholde rundt 2000 liter diesel og brannvesenet jobber nå med å hindre forurensing på stedet.

– Båten har kantret ved kai, og lekker diesel. For å forhindre forurensing har vi rekvirert lenser vi vil legge rundt båten, for å forhindre at den forurenser mer, sier brannmester Arild Skaathun i Bergen brannvesen.

– Vi vet ikke hvorfor den har begynt å synke, sier Skaathun.

Båten heter «Victoria Regina», og ligger like utenfor Gamle Bergen. Ifølge skipsregisteret ble båten sist omsatt for litt over 800.000 kroner.

Eieren: – Ingen anelse om hva som har skjedd

NRK har snakket med eieren, som ikke ante noe om hendelsenfør media tok kontakt.

– Jeg vet overhodet ikke hva som kan ha skjedd. Det er ikke lenge siden jeg selv så til båten, og da var alt normalt, sier eieren, som ikke vil ha navnet sitt på trykk.

Ifølge ham er det omtrent 2000 liter diesel om bord.

– Det er overraskende at det er media som tar kontakt om dette først. Jeg måtte selv ringe politiet for å få vite hva som hadde skjedd, sier båteieren.

Klokken 12.40 hadde brannvesenet fått kontroll på båten, og klart å unngå de største lekkasjene.

Brannvesenet opplyser at båten er sikret med stropper og at et dykerfirma skal ta seg av jobben med sikre og rette opp fartøyet.

Båtforlis i Sandviken

SANK VEI KAI: Båten lå ved kai like utenfor Gamle Bergen da den begynte å synke. Eieren sier til NRK.no at han ikke aner hva som har skjedd.

Foto: Arne Ellingsen