Hopp til innhold

Her er verdens største breiflabb

Frank Rune Kopperud fra Kvinnherad fikk beist på 115 kilo i garnet. Fire mann måtte til for å dra ruggen på land. – Nå er fryseren full, jubler fiskeren.

37-åringen hadde satt torskegarn i Høylandssundet utenfor Valen. Da han lørdag formiddag dro ut for å ta det opp, fikk han seg mildt sagt en overraskelse. Sammen med torsk, sei og en steinbit, lå det en breiflabb i garnet.

Og ikke hvilken som helst breiflabb Fisken viste seg å være like lang som en voksen mann - og vel så tung!

– Ville ikke ha møtt den ute i fjorden

– Jeg hadde ikke sjans til å få den opp alene, så jeg fikk tau i den og dro den til land. Der måtte vi være fire mann for å få den opp, forteller Kopperud til NRK.no.

– Det er den største fisken jeg har sett i mitt liv. Jeg ville aldri ha møtt den der ute i fjorden, sier Torstein Sæbø, som hjalp med å få dyret opp av sjøen.

Breiflabben ble tatt på bare fem meters dyp.

– Var fisken aggressiv?

– Han glefset litt, men det var mest når man tok borti den, forteller Kopperud.

– Den var nesten utslitt. Ikke rart, så tjukk og svær som den var, sier Søbø, som også tok en mobilvideo av breiflabben mens den fremdeles var i live.

Video Verdens største breiflabb

Hodet veide 64 kilo

Det var lokalavisen Kvinnheringen som først omtalte kjempefangsten og som kunne slå fast at Kopperuds fangst var ny verdensrekord.

– Breiflabben var 180 centimeter lang, over én meter bred og veide 115 kilo, forteller Kopperud.

Etter at han og kompisene hadde sikret seg bilder av kjempefisken, ble den partert på kaien. Bare hodet veide 64 kilo.

– Det er i halen kjøttet sitter, og jeg fikk litt over 20 kilo med rent kjøtt. Det meste gikk rett i fryseren, men jeg smakte litt i går kveld. Han var god, humrer 37-åringen.

Slo verdensrekord fra Lindås

Den gamle verdensrekorden er fra februar 2010 og stammer også fra Hordaland. Den gang tok Kåre Haugland og John Arne Mostraum en rugg på 99,4 kilo på Hjelmås i Lindås. Også den ble tatt på garn.

LES MER OM 2010-REKORDEN: Trodde garnet hadde satt seg fast

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.