Hopp til innhold

Russisk sjåfør «stjal tilbake» trailer med livsfarlige bremser

- Tragisk, mener politiet.

Bremseskive på russisk trailer

DETTE ER EN BREMSESKIVE: Vegvesenet ila traileren kjøreforbud på stedet etter å ha sett dette.

Foto: Statens Vegvesen

Den russiske semitraileren ble ilagt kjøreforbud etter en kontroll på E 16 ved Romslo i Arna mandag, fordi traileren hadde ekstremt dårlige bremser.

- Ved visuell kontroll ble de vurdert å være trafikkfarlige. Den russiske sjåføren ble orientert om lokale verksteder og redningstjenester, men sa han ville til Russland for å utbedre feilene, sier kontrolleder Arve Johannes Løtveit i Statens Vegvesen til NRK.no.

Ble stoppet på Voss

Trailer

STOPPET TO GANGER: Her er traileren etter at den ble stoppet første gang på Romslo.

Foto: Statens Vegvesen

Sjåføren snakket ikke engelsk og måtte få alt oversatt skriftlig via Google Translate. Løtveit sier russeren like fullt forstod hva kontrollen og kjøreforbudet innebar.

- Han ble henvist til henteplassen på kontrollstedet. Men da kontrollen gikk mot slutten, forsvant han med traileren. Da kontaktet vi umiddelbart politiet, sier Løtveit.

Klokken 20.28 fikk politiet melding om at semitraileren var på veiene igjen.

En stund etter ble trailer og sjåfør stoppet av politiet på Voss, etter en farefull ferd på det politiet kaller «landets verste strekning».

- Han ble eskortert til Vegvesenets lokaler på Bømoen, hvor nøklene til kjøretøyet ble tatt i forvaring, forteller operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt.

Vil redde fiskelast

Sjåføren er anmeldt og kan vente seg et solid innhogg i lommeboken som straff.

- Det er ekstremt å stikke av med en så trafikkfarlig trailer, spesielt på «dødsveien» mellom Bergen og Voss. Dessverre har vi opplevd dette før, og det er like tragisk hver gang, sier Arve Johannes Løtveit.

Traileren var lastet med fisk, og politiet er nå i dialog med det russiske transportselskapet om hvordan lasten kan reddes.

Løtveit sier Vegvesenet vil kjøre en rekke kontroller med fokus på dekk og kjetting i tiden fremover.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.