Hopp til innhold

Kaller P4-nyhetene ulovlige

P4 må slutte å sende lokale nyheter i Bergen med umiddelbar virkning.

P4-sjef Kalle Lisberg i kanalens lokaler

UT AV BERGEN: Administrerende direktør Kalle Lisberg i P4 må slutte å sende lokale nyhetssendinger i Bergen, slår Kulturdepartementet fast.

Foto: Nejad, Arash A. / SCANPIX

29. august konkluderte Kulturdepartementet med at Medieilsynet gjorde rett i å kalle P4s lokale nyhetssendinger i Bergen for ulovlige.

Må slutte å sende umiddelbart

Medietilsynet vedtok i mars i år at sendingene er i strid med kringkastingsloven, men P4 klaget på vedtaket. Nå har departementet altså behandlet og avvist klagen, melder tilsynet på sine hjemmesider.

De lokale nyhetssendingene i bergensområdet er også i strid med rammen for P¤s riksdekkende allmennkringkasterkonsesjon.

Derfor må de slutte å sende lokale nyhetssendinger med umiddel virkning, melder Medietilsynet.

– Viktig avklaring

– Departementets avgjørelse er prinsipiell viktig og gir en nyttig avklaring, sier direktør Gudbrand Guthus i Medietilsynets avdeling for konsesjon og tilsyn.

– Kulturdepartementet uttaler tydelig at riksdekkende konsesjoner ikke kan benyttes til lokalkringkasting like lite som en lokalradiokonsesjon kan benyttes til riksdekkende kringkasting, sier Guthus.

P4 startet opp et prøveprosjekt i fjor, med lokale nyhetssendinger tilpasset bergenspublikummet. Det var den lokale radiostasjonen Radio Metro i Bergen som reagerte på sendingene og klaget P4 inn for Medietilsynet.