Hopp til innhold

Ber 100 menn om DNA-prøve

Politiet mener det er samme gjerningsmann på to voldtekter, den ene skjedde i 1996, den andre i 2010.

Det er funn av DNA på åstedene som gjør at politiet mener det kan være samme gjerningsmann i de to sakene.

Den ene voldtekten skjedde i Olsvik i februar 1996. Den andre i Bergen sentrum 10. oktober i år. En kvinne som befant seg i et inngangsparti i en bygård ble dratt ned i en kjeller i området ved Torgallmenningen.

– Vi har funnet samme DNA på åstedene, og det gir oss grunnlag for å tenke at det er samme gjerningsmann, sier politiinspektør Sidsel Isachsen til NRK.

Innkalt 100 menn

Politiet har innkalt ca. 100 menn med anmodning om at de frivillig avgir en DNA-prøve som kan sammenlignes mot de spor som er sikret.

– De mennene som er innkalt er 100 menn som vi vet har vært i området da den siste voldtekten skjedde i oktober. Derfor er de bedt om å avlegge en prøve, sier hun. Politiet har undersøkt bruken av mobiltelefon i området, og det er på det grunnlaget disse mennene er plukket ut.

Hun understreker at de ikke har noen mistanke mot noen av de innkalte, og at de har status som vitner i saken. Prøvene vil kun bli sammenlignet mot materialet i disse to sakene og deretter destruert.

– Det er frivillig

– De 100 henstilles om å levere en frivillig DNA-prøve. Dersom de motsier seg å gjøre det vil vi snakke med dem om hvorfor de ikke ønsker det, sier hun.

Prøvene vil ikke bli sammenlignet med DNA-materialet som er lagret i politiets registre for øvrig.

Politiet oppfordrer de innkalte til å avgi DNA-prøver da dette kan bidra til å oppklare to alvorlige saker, og hindre nye overgrep.