Hopp til innhold

Engangsgrill ingen hindring

Mange tror at de er laget for pølser, men her skal vi vise deg at det ikke stemmer.

Her er det vel egentlig bare fantasien som stopper deg. Vi lot kokk på Chilli Bar og restaurant i Bergen, Thorbjørn Thorsen, hjelpe oss med inspirasjonen. På én time grillet han 15 retter.

Grillmat på engangsgrill

Grillede tomater smaker ifølge kokken utmerket med ost på.

Foto: Stine Hommeldal

Det lille ekstra

– Målet er å finne alternative retter til engangsgrill. Og det er ikke så vanskelig, sier han. Hans råd er egentlig at mye kan gjøres med ekstrautstyr som en liten kjele og folie. Har du dette utvider det mulighetene.

– Da kan en jo dampe blåskjell og hjerteskjell. Ta litt løk, smør, chilli og koriander og vil du ha vin så tar du det med også, sier han.

Thorsen mener det finnes to typer engangsgrillere:

  1. Det er de som har en engangsgrill for å overleve - altså å få seg litt mat.
  2. Og de som har tid til noe mer. 80 til 90 prosent av de som kjøper disse har tid til å planlegge og det bør de gjøre er hans mening.
Grillmat på engangsgrill

Sjøkreps, scampi og grillede sukkererter.

Foto: Stine Hommeldal

Flere favoritter

– En sitter jo gjerne der ved stranden i flere timer, og da er grilling veldig sosialt. Alle kan delta og lage noe de liker, sier han.

Hans favoritter er grillet pale med choriso-pølse og sjøkreps med hvitløk og krydder.

  • Palen fileterer en og har i folie sammen med smør. Legg det lagvis choriso og fisk og kok/bak det på grillen.
  • Scampi-spyd - grilles sammen med aubergine.
  • Dadler med bacon rundt - som grilles
  • Asparges med bacon rundt - grilles
  • Grillet grønnsakssalat - legg grønnsaker i folie og grill, bruk squash, paprika, tomat og det du har lyst på.
  • Grillede tomater - Del dem i to, grill innsiden først. Snu dem og legg på ost - den smelter da på tomaten som er varm.
  • Lammekoteletter
  • Grillede sukkererter - de blir godt snacks - grill dem penslet med hvitløk
  • Banan - deles i to og grilles med skallet ned. Serveres med is eller friske frukter.
Grillmat på engangsgrill
Foto: Stine Hommeldal