Hopp til innhold

Santana klar for Vestlandet

29. oktober er Carlos Santana klar for Vestlandshallen.

Carlos Santana

Carlos Santana kommer til Åsane 29. oktober.

Foto: MARTIN MEISSNER / AP

Meksikansk-fødte Carlos Augusto Alves Santana og hans musikanter i SANTANA har vært stilskapende for latinske rytmer i rocken siden han debuterte i 1969. Fredagen i oktober stiller han og bandet seg på scenen i Åsane.

Bandet har blant annet spilt med legender som John McLaughlin, Miles Davis, Jerry Garcia, Eric Clapton og Neil Young.

Vil bli prest

Det vil være rart om du ikke får høre Smooth, Samba pa ti, She´s not there og Maria Maria.

Carlos Santana uttalte i 2008 at:

– Jeg slutter å spille når jeg er 67 (han er nå 63) og vil arbeide med det jeg virkelig har lyst til, som er å bli prest, som Little Richard. Jeg er ikke lei av det jeg driver med, men jeg har funnet ut at Gud har gitt meg evnen til å kommunisere selv uten gitaren min, sier han i et nytt intervju med musikkmagasinet Rolling Stone.

Videre i intervjuet sier han at han ser på seg selv som en som kan motivere folk til å tro at de har godt av det han sier til dem.

– Folk vil ha sex til musikken din

– Det er som min manager Bill Graham en gang sa til meg: «Carlos, du må godta at musikken din er veldig sensuell og slutte og unnskylde deg for den. Folk vil ha sex til musikken din, og det er bare sånn det er.»

- Og da jeg først hadde godtatt det, var jeg ikke lenger i så stor konflikt med min katolske oppdragelse og tanken på at det var skittent eller ugudelig å ha en ereksjon.

LES HELE SAKEN HER: Santana vil bli prest

Dagen etter at han har stått på scenen i Bergen holder han konsert på scenen i Vikingskipet.