NRK Meny
Normal

Santana vil bli prest

Carlos Santana vil gi seg som musiker om en sju års tid for å bli prest på Maui.

Carlos Santana

Carlos Santana vil gi seg som musiker.

Foto: Bela Szandelszky / AP

Carlos Santana

Meksikansk-fødte Carlos Santana, her under en fredskonferanse i 2007, er opptatt av flere ting enn musikk. Også de mer åndelige sider ved livet er viktig for ham.

Foto: MARTIN MEISSNER / AP

– Jeg slutter å spille når jeg er 67 og vil arbeide med det jeg virkelig har lyst til, som er å bli prest, som Little Richard. Jeg er ikke lei av det jeg driver med, men jeg har funnet ut at Gud har gitt meg evnen til å kommunisere selv uten gitaren min, sier han i et nytt intervju med musikkmagasinet Rolling Stone .

Videre i intervjuet sier han at han ser på seg selv som en som kan motivere folk til å tro at de har godt av det han sier til dem.

- Folk vil ha sex til musikken din

– Det er som min manager Bill Graham en gang sa til meg: «Carlos, du må godta at musikken din er veldig sensuell og slutte og unnskylde deg for den. Folk vil ha sex til musikken din, og det er bare sånn det er.»

- Og da jeg først hadde godtatt det, var jeg ikke lenger i så stor konflikt med min katolske oppdragelse og tanken på at det var skittent eller ugudelig å ha en ereksjon.

- Viktig å ære og respektere

Etter 34 års ekteskap med Deborah ble trebarnsfaren Carlos Santana skilt i år og flyttet alene inn i et nytt hjem i San Francisco. Og han liker det nye huset bedre enn der han bodde med sin familie.

– Som du kan se av hvert rom, så er dette som livet mitt nå, helt åpent. Det er ingen hindringer, ingen skyld, eller skam, eller fordømmelse. Det er fortsatt smerte. 34 år. Og min beste venn. Men jeg kan ikke gå inn på det, fordi jeg mener det er viktig å ære og respektere et menneskes valg.

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP