NRK Meny
Normal

Santana vil bli prest

Carlos Santana vil gi seg som musiker om en sju års tid for å bli prest på Maui.

Carlos Santana

Carlos Santana vil gi seg som musiker.

Foto: Bela Szandelszky / AP

Carlos Santana

Meksikansk-fødte Carlos Santana, her under en fredskonferanse i 2007, er opptatt av flere ting enn musikk. Også de mer åndelige sider ved livet er viktig for ham.

Foto: MARTIN MEISSNER / AP

– Jeg slutter å spille når jeg er 67 og vil arbeide med det jeg virkelig har lyst til, som er å bli prest, som Little Richard. Jeg er ikke lei av det jeg driver med, men jeg har funnet ut at Gud har gitt meg evnen til å kommunisere selv uten gitaren min, sier han i et nytt intervju med musikkmagasinet Rolling Stone .

Videre i intervjuet sier han at han ser på seg selv som en som kan motivere folk til å tro at de har godt av det han sier til dem.

- Folk vil ha sex til musikken din

– Det er som min manager Bill Graham en gang sa til meg: «Carlos, du må godta at musikken din er veldig sensuell og slutte og unnskylde deg for den. Folk vil ha sex til musikken din, og det er bare sånn det er.»

- Og da jeg først hadde godtatt det, var jeg ikke lenger i så stor konflikt med min katolske oppdragelse og tanken på at det var skittent eller ugudelig å ha en ereksjon.

- Viktig å ære og respektere

Etter 34 års ekteskap med Deborah ble trebarnsfaren Carlos Santana skilt i år og flyttet alene inn i et nytt hjem i San Francisco. Og han liker det nye huset bedre enn der han bodde med sin familie.

– Som du kan se av hvert rom, så er dette som livet mitt nå, helt åpent. Det er ingen hindringer, ingen skyld, eller skam, eller fordømmelse. Det er fortsatt smerte. 34 år. Og min beste venn. Men jeg kan ikke gå inn på det, fordi jeg mener det er viktig å ære og respektere et menneskes valg.