Hopp til innhold

Leter etter turgåer

En 65 år gammel kvinne ble meldt savnet etter at hun ikke kom tilbake fra en tur med hunden.

- Kvinnen skal ha gått tur med hunden i området ved Kjerrgarden på Askøy, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Oddvar Nordfonn til nrkhordaland.no.

Kvinnen skal ha kjørt bil til området, og gått ut på tur derfra. Det var familie som kontaktet politiet da kvinnen ikke kom hjem til avtalt tid

- Hun er kledd for å gå tur i dette området, men hun er ikke kledd for å være ute i lang tid, sier Terje Hilland hos politiet.

Varmesøkende kamera

- 34 personer fra Røde Kors, tre hundeekvipasjer fra Norske redningshunder og to hundepatruljer fra politiet er med i letingen nå, sier han.

Også Hovedredningssentralen for Sør-Norge er koblet inn i leteaksjonen. Der opplyser de til NRK at politiet leder aksjonen, men at de vil stille med assistanse dersom det blir behov for det.

Like etter midnatt ble et Sea King-helikopter satt inn i søket, men det vil i morgentimene returnere til Sola.

- Vi har letet i hele natt uten resultat. Vi har én teig igjen før vi har lett i hele det aktuelle området. Når det lysner og blir dagslys vil vi vurdere om vi skal søke i et nytt område eller lete på ny i det samme området, sier Hilland.

- Luftambulansen leter i området med varmesøkende kamera. I tillegg er brannvesenet på vannet med båt for å søke langs fjorden, sier han.

- En fast rute

Kvinnen skulle komme tilbake til bilen rundt klokken 18, men kom ikke tilbake som avtalt. Hun ble altså meldt savnet etter fire timer. Kvinnens mobiltelefon skal ifølge politiet ligge igjen i bilen.

- Så langt vi vet er dette et område hun pleier å gå med hunden. Vi regner da med å følge denne ruta for å se om vi finner henne, sier Hilland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.