FIKSET AVANSEMENTET: Armann Björnsson har ikke spilt mye for Brann de siste sesongene. Men i dag ble han helten.

2.kvalik til Mesterligaen (0-1 første kamp)

1-0 Menteshasvili (5), 2-0 Rimkus (43), 2-1 Björnsson (50)
Gult kort: El Fakiri (36), Zangareev (38), Dubenskiy (54)

- Det var viktig for sportsklubben Brann, sier Mons Ivar Mjelde til Viasat 4 etter kampslutt.

Han var slett ikke fornøyd med den første omgangen.

- Jeg sa at dette var ikke godt nok. Vi hadde ikke gjort det vi hadde blitt enig om. Vi flyttet ikke beina fort nok og det så ikke ut til at vi ønsket å gå videre. Men to bytter i pausen ga oss ny energi, sier Mjelde.

Katastrofalt svak førsteomgang

Brann så knapt nok ut som et småguttelag i en treningskamp mot et A-lag midtvinters i den første omgangen. De ble løpende i mellom, misset pasninger og var rett og slett ikke på kampen - rent mentalt.

Etter fem minutter satte Menteshasvili inn 1-0 for hjemmelaget på en retur han plukket opp på 18 meter. Forsvaret til Brann var langt fra på høyde.

Ti minutter senere ble målscoreren utvist og de fleste trodde Brann skulle dra nytte av overtallet. Slik gikk det ikke.

2-0 til pause

For noen minutter før pause slapp Brann til det middelmådige latviske laget igjen. Rimkus løp fra forsvaret på høyresiden og sendte i vei et skudd som Håkon Opdal klarte å rote over streken.

Svakt av Branns sisteskanse.

Islending ble redningen

Etter pause kom Tijan Jaiteh inn for en svak El Fakiri. Demba-Nýren ble ofret til fordel for Azar Karadas som ble flyttet opp på spissplass. Inn i forsvaret kom Armann Björnsson.

Den nesten glemte islendingen ble den store helten.

Kriget inn avansementet

Björnsson var på rett plass til rett tid og smalt inn reduseringen fem minutter etter sidebytte.

Brann hadde stort sett kontroll på resten av omgangen, med unntak av kjempesjansen til Rimkus midtveis. Kapteinen blåste rett og slett ballen over fra en halv meter!

Minuttet på overtid gikk det et stort sus i Brann-leiren da en Ventspils-spiller ble felt på 16-meteren.

Dommeren blåste, men pekte på 16-meteren og ikke straffemerket. Frisparket gikk over.