Hopp til innhold

Forførende og vakkert

En Led Zeppelin-turné har vel sjelden virket mer fjernt enn etter konserten i Bergen i går. Og det er egentlig helt greit.

Alison Krauss Robert Plant

FLØRT: Det var kjemi så det gnistret mellom Krauss og Plant på scenen.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

For 59 år gamle Robert Plant ser ut til å kose seg gløgg i hjel på scenen sammen med Alison Krauss (36). Det nærmeste man kom Zep-feeling i går var de britiske t-skjorteselgerne som stod nede i gaten etter konserten.

Og bare for å understreke poenget, serverte Plant denne meldingen til de 3500 publikummerne i Bergenshallen:

- Can you feel it? It’s good, because it’s about moving forward…

Perplekse bergensere

Ikke overraskende var snittalderen høy blant gårsdagens publikum. Og det var noe merkelig ydmykt og ærbødig over folket som var til stede. Bergenserne tiet andektig i nærværet av rockens kanskje aller største vokalist, og klappet voldsomt forsiktig etter åpningslåten «Rich Woman».

Så perpleks var de, at Plant faktisk slet med å få til skikkelig allsang på Zeppelin-klassikeren «Black Dog», som ble presentert i en sterkt omarrangert versjon.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Alison Krauss, Robert Plant og T Bone Burnett

DRØMMELAG: Alison Krauss, Robert Plant og T Bone Burnett på scenen i Bergenshallen mandag.

Foto: Roy Hilmar Svendsen / NRK

Samarbeidet mellom Plant og Krauss må sies å være en av de mest vellykkede krysningene av rock og country. Der Mark Knopfler og Emmylou Harris kjørte voldsomt safe og tidvis kjedet sitt publikum, er Zeppelin-vokalisten og countrystjernen både levende, forførende og fengslende i alt de foretar seg.

Fikk folk til å glemme Plant

Alison Krauss presterte da også flere ganger å få folk til å fullstendig glemme Robert Plant, ikke minst da hun sang «Down The River To Pray» a cappella midtveis i konserten.

Bandleder T Bone Burnett ledet det særdeles kompetente bandet med både liv og autoritet, og fikk også anledning til å vise seg frem i to solonumre, hvorav «Bon Temps Rouler» ble dedisert til Edvard Grieg.

Kveldens mest rocka øyeblikk kom da Plant og Burnett sammen førte Townes Van Zants «Nothin’» til nye høyder, men det er likevel ikke til å komme fra at konsertens største øyeblikk var en Led Zeppelin-klassiker.

Gåsehud

Duetten mellom Krauss og Plant på «The Battle Of Evermore» ga flere enn undertegnede gåsehud, og fremsto som et monumentalt bevis på hvor perfekt Plant og Krauss står til hverandre. Der og da var det ikke mange som savnet Jimmy Page og John Paul Jones.

Settet ble avsluttet med Grammy-vinneren «Gone Gone Gone (Done Moved On)», skrevet av Everly-brødrene Don og Phil, og omsider viste bergenserne hva som bor i dem.

Robert Plant og Alison Kraus gikk av scenen til trampeklapp, og Plant var et eneste stort smil da de to stjernene kom inn igjen til ekstranumrene.

Antydet ny bergenstur

Bergensvennen visste da også hvordan han skulle flørte med de tre og et halvt tusen i ishockeyhallen:

- Beware! We could come back, you know...

Veldig gjerne, Robert. Veldig gjerne!