Hopp til innhold

- På høy tid onanisten står frem

Punkrockere frykter ikke represalier etter at de offentliggjorde navnet på artisten som skal ha onanert på Torgallmenningen.

Politi illustrasjon

RISIKERER STRAFF: Politifolkene som pågrep mannen sier det ikke er tvil om at mannen tuklet med seg selv. Artisten påstår han bare skulle tisse.

Foto: Kristian Ervik / NRK

Det var i slutten av mars at en kjent norsk artist ble pågrepet i Bergen og siktet for å ha onanert åpenlyst på Torgallmenningen i Bergen.

Mannen nekter straffskyld og ville av den grunn ikke godta boten han ble ilagt, og saken havner dermed trolig i retten.

- Alle må avkrefte rykter

Artistens identitet er ikke blitt offentliggjort i media, men nylig tok et punkrockband fra Rogaland saken i egne hender og la ut fullt navn på vedkommende på sine hjemmesider, angivelig for selv å slippe å bli nevnt i rykteflommen.

LES OGSÅ: Onanikjendisen navngitt

Overfor nrkhordaland.no forsvarer bandet avgjørelsen om å publiserer navnet på artisten.

- Nå er det jo blitt slik at Gud og hvermann som befant seg i nærheten av Bergen i slutten av mars blir mistenkt for å være gjerningsmannen. Nylig gikk jo Kurt Nilsen og avviste rykter om at det var ham. Vi syns det er på høy tid at han tar ansvar for sine gjerninger og står frem, slik at andre unngår å bli mistenkt, sier en anonym talsmann for punkrockbandet.

Var ikke i Bergen

- Ryktene går, men deres navn har ikke vært nevnt, så vidt meg bekjent?

- Nei, det kan nok stemme.

- Var dere i nærheten av Bergen på det aktuelle tidspunktet?

- Nei, vi var ikke det. Det vil si, det kommer an på hva du regner som nært, sier talsmannen, og bekrefter at bandmedlemmene på det aktuelle tidspunktet oppholdt seg i hjembyen i Rogaland.

- Offentliggjort for lenge siden

Bandet frykter ikke represalier fra den aktuelle artisten, og sier de heller ikke har hørt noe fra vedkommendes advokat. Selv mener de at offentliggjøringen av navnet på deres hjemmeside slett ikke har vært avgjørende i forhold til å gjøre navnet på onanisten kjent.

- Navnet har jo vært tilgjengelig i lang tid for de som er litt nettkyndige og kan google litt, sier talsmannen.