Hopp til innhold

- Forsvarsministeren må rydde opp

Befalets Fellesorganisasjon krever at forsvarsministeren griper inn og stanser rettsprosessen mot kontreadmiral Atle Thorbjørn Karlsvik.

BFO-leder Didrik Coucheron
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

 - Nå må forsvarsministeren komme på banen og sørge for at den årelange prosessen mot Karlsvik og hans familie bringes til opphør. Personellforvaltning foregår som regel ikke i rettssalen, sier Didrik Coucheron, leder i Befalets Fellesorganisasjon (BFO), i en pressemelding.

- Direkte uverdig

I dag frikjente Gulating lagmannsrett kontreadmiral Atle Torbjørn Karlsvik på samtlige tiltalepunkter.  Lagmannsretten stadfestet dermed frikjennelsen fra Bergen tingrett fra mai 2007.

BFO mener Karlsvik har blitt utsatt for en direkte uverdig behandling. Organisasjonen mener Forsvarsdepartementete etter hvert som tiden gikk, burde ha forstått at Karlsvik ikke hadde gjort seg skyldig i noe straffbart, og at det Karlsvik hadde gjort ligger  innenfor en selvstendig sjefs rammer.

- Forventer opprydning

Som sjef mener BFO at Karlsvik gikk nye veier for å ivareta sitt personell og deres familier. Organisasjonen mener Karlsvik, i stedenfor å bli sett som en rettesnor for andre, ble han tiltalt for grovt bedrageri

- BFO er sterkt kritisk til Forsvarsdepartementets håndtering av saken mot Karlsvik og forventer at forsvarsministeren rydder opp, sier Coucheron i pressemeldingen.