Hopp til innhold

Lommemannens bror avhørt

Broren til den antatte Lommemannen er avhørt av politiet.

Lommemannen
Foto: Politiet

- Så langt peker ingenting på at han har gjort noe straffbart, sier leder for Spesialenheten for politisaker, Jan Egil Presthus til BA.

Broren hadde tidligere en lederstilling i politiet i Hordaland, og han var tilstede da politiet ransaket hjemmet og arbeidsstedet til den nå 55 år gamle lommemann-siktede i 1999.

Ransakingen skjedde etter at 55-åringen ble gjenkjent etter å ha begått et overgrep mot en liten gutt i Stranda symjehall på Sotra. Politiet regnet saken som ferdig etterforsket. Likevel ble det ikke tatt ut tiltale mot mannen.

Spesialenheten undersøker både om brorens innblanding i saken har hatt noe å si for utfallet, og om andre feil kan ha blitt begått, ettersom saken ble henlagt.

- Broren ønsket også selv å avgi forklaring til oss. Vi har også avhørt lensmann Ågotnes og politiadvokat Bilberg, samt folk fra statsadvokaten, sier Presthus til avisen.

Spesialenheten etterforsker i følge BA om noen i politiet har gjort noe straffbart ved å lekke til VG at lommemannen skulle arresteres.

VG sendte dagen før pågripelsen av den antatte lommemannen 14 personer til Bergen, og sikret seg bilder fra selve pågripelsen.