Hopp til innhold

Færre innlagt etter seriegullet

Færre er lagt inn på psykiatrisk sykehus på Sandviken etter at Brann sikret seriegullet.

Bengalsk lys på Festplassen.
Foto: Kjell Jøran Hansen / NRK

Se video fra gullfeiringen!

Klinikksjef Kristin Jorun Bovim ved Sandviken sykehus, sier det er vanskelig å si noe årsaken, men hun utelukker ikke at Brann-gullet kan ha noe med saken å gjøre.

Bare èn innlagt på gulldagen

I gjennomsnitt har Sandviken sykehus normalt 6-7 innleggelser i døgnet. Under gullstriden nå i høst har innleggelsene vært nede i gjennomsnitt  4-5 under gullstriden.

- Men den dagen Brann fikk gullet hèm, var det bare èn innleggelse på Sandviken, forteller Bovim, som ikke kan huske siste det var så få innleggelser på sykehuset.

Hun forteller at følelsen av å være ensom er noe som mange sliter med, og at det da hjelper å være med på en slik kollektiv feiring.

- Det å være en del av en stor gjeng på festplassen, og det å glede seg over noe som er utenfor seg selv, kan nok være med på å løfte folk, tror Bovim.

Får gull på hjernen

Bovim tror gullet kan ha vært med på å ta fokuset bort fra det som er grått og trist.

- Dette med å vedlikeholde depresjon og angst handler mye om hva man tenker om seg selv, sitt eget selvbild og sine egne muligheter. Da hjelper det å få tankene over på andre ting, og man klarer å komme seg ut av den onde sirkelen, mener hun.