Hopp til innhold

Venstre: - KrF har solgt seg billig

- KrF har solgt seg til de mørkeblå i betaling for to byrådsposisjoner, mener Venstre.

Hans Carl Tveit

Venstres Hans Carl Tveit i en lystigere stund.

Foto: Kristian Hovstad / NRK

- De kan umulig få gjennomført god sentrumspolitikk sammen med Høyre og Frp. Posisjoner og byrådstitler er visst viktigere for KrF enn politikk, sier Venstres gruppeleder i Bergen bystyre, Anders Skoglund, i en kommentar til dannelsen av det nye byrådet.

- Det sier seg selv at viktige sentrumssaker som miljø, kultur og innvandring, ikke kommer til å ha gode kår det nye byrådet, sier han.

Skoglund tror ikke det blir noe av den lovede bybanen.

- Vi kan nok si farvel til utvidelse av bybanen, for en eventuelt oppstart av regulering av videre traseer fører ikke bybanen en meter lenger enn til Nesttun. Det er spesielt bekymringsfult når Liv Røsland (Frp) sier seg fornøyd med miljøprofilen til det nye byrådet. Vi kan i det hele tatt se frem til en miljøpause i det neste fire årene, sier Venstres byrådslederkandidat ved valget, Hans Carl Tveit.

De siste 16 årene har Venstre og KrF samarbeidet tett, men Tveit registrerer at en epoke nå er over.

- Venstre skal de neste fire årene være et konstruktivt opposisjonsparti i sentrum i bystyret. Vi kan love at det nye byrådet ikke altid skal få det lett. Vi er det eneste gjenværende sentrumspartiet i Bergen, og det er en posisjon vi lever svært godt med.