Hopp til innhold

Hør om Beatles på P1

NRKs Bård Ose og Finn Tokvam presenterer daglig samtlige Beatles-låter på radio.

Bård Ose og Finn Tokvam
Foto: Sigurd Hamre / NRK

Norgesglasset i NRK P1 starta tirsdag 2. januar med å spille Beatles sin første melodi ”Love me do” og gir seg ikke før alle 212 er spilt.

Her kan du lese alt om Beatles-serien!

Tar dem i rekkefølge

I 2007 er det femti år siden Beatles-forløperen Quarrymen ble stiftet. Norgesglasset i NRK P1 mener Beatles-jubileet må markeres grundig og har engasjert Bård Ose og Finn Tokvam til å spille og presentere samtlige Beatles-låter som ble laget.

 - Vi tar dem i rekkefølge. Som de ble utgitt. A-sida først og så B-sida. Samtidig forteller vi bakgrunnen for den enkelte melodi. Hvilke steder, personer og begivenheter har inspirert de til å skrive den enkelte låt, forteller Bård Ose.

Prosjektet har også fått oppmerksomhet utenlands. Det britiske musikknettstedet Musis-news.com skrev tirsdag 2. januar  en artikkel om Ose og Tokvam grundige gjennomgang av Beatles-katalogen.

Se tv-innslag med parhestene her!

Fra 2. januar og i hver Norgesglass-sending mandag til fredag blir det en ny Beatles-låt. Etter en sommerpause tar Bård Ose og Finn Tokvam til og fortsetter helt fram til 1970 og spiller låtene fra den siste Beatles-plata "Let it be".