Hopp til innhold

Sendte dyrlegeregninga til sosialen

Eieren hadde ikke råd til å betale behandlingen av katten Pusur, og sendte regninga til sosialkontoret. Men de nekter å betale.

Illustrasjonsfoto
Foto: Ingvar Karmhed / Scanpix

Historien begynner med at katten Pusur begynte å bite seg sjøl i halen. Halen ble etterhvert veldig sår, og eieren tok med seg katten til en dyreklinikk, der halen ble amputert.

Regningen for behandlingen lød på 5000 kroner, noe eieren ikke hadde råd til å betale. Hun sendte derfor regninga til sosialkontoret i Elverum, men amputerte kattehaler er ikke innenfor hva sosialkontoret skal dekke, sier sosialsjef Roy Heine Olsen.

- På generelt grunnlag kan jeg si at sosialtjenesten ikke dekker denne typen utgifter. Vi hjelper folk med nødvendig livsopphold som mat, klær og medisiner, sier sosialsjefen.  

Ber om hjelp til å betale narkogjeld

Det er ikke første gang sosialkontoret får spesielle henvendelser fra folk som er i pengeknipe.

- Det hender vi får henvendelser fra folk som har satt seg selv i narkogjeld, og som henvender seg til sosialkontoret for å få hjelp. Men vi dekker selvsagt ikke slike utgifter, sier Heien Olsen.

Det har også hendt at sosialkontoret har blitt spurt om å dekke utgifter  til biler som mangler nødvendig forsikring og lovlig skilting. Og heller ikke dette er innenfor hva sosialkontoret dekker, forteller sosialsjefen.

Ny eier

Når det gjelder regninga for den amputerte kattehalen, ble den sendt til Mattilsynet.

Dyreklinikken mener Staten bør betale, for å sikre at dyr som lider får nødvendig hjelp når eieren selv ikke kan punge ut.

Men heller ikke Staten ser det som sin oppgave å betale for amputerte kattehaler. Dermed står fortsatt regninga ubetalt.

Når det gjelder katten Pusur har han fått nye eiere et annet sted i landet, og 3,5 cm kortere hale.