Hopp til innhold

17-åringer i retten

Fire 17-åringer fra Lillehammer møter i dag i retten tiltalt for grov og uprovosert vold mot en 17-åring fra Ringsaker.

 

I følge tiltalen skal guttene ha sparket og slått den jevnaldrende gutten i hodet og på kroppen mens han lå forsvarsløs på bakken. Han fikk hjernerystelse, skader på trommehinnen og brist i kjeven.

Politiet mener det foreligger særdeles skjerpende omstendigheter fordi volden har skjedd uprovosert og av flere i fellesskap.

Nekter straffeskyld

Episoden skjedde 19. mai i år utenfor Hagatun forsamlingslokale i Ringsaker da en ungdomsfest utartet seg. Men de tiltalte guttene nekter straffeskyld, sier Hans-Jørgen Andersen som er en av de tiltaltes advokat.

- Jeg er forsvarer for bare en av de fire, men så vidt jeg har forstått kommer ingen til å erklære straffeskyld i forhold til tiltalen, sier Andersen.

Sliter etter voldsepisoden

Han sier dette er unge gutter som ikke tidligere har hatt befatning med politiet og at det er en stor belastning for hans klient.

Offeret sliter med problemer etter voldsepisoden. 17-åringen fra Ringsaker har søvn- og konsentrasjonsvansker og er nå i yrkesrettet attføring. Politiet mener det er en alvorlig voldssak fordi de mener at etterforskningen viser at det skjedde uprovosert.