Hopp til innhold

Sportsbilen som går på strøm

Den ser ut som en sportsbil, men den høres ikke ut som en sportsbil. Det er nemlig en elbil, og var med på åpningen av en ny hurtiglader i Elverum tirsdag.

Tesla, el-bil

Sportsbilen Tesla, som har batteri under panseret.

Foto: Martin Andersson / NRK

Elverum har fått den andre offentlige hurtigladestasjonen for elbiler i Hedmark. Dermed er det hurtigladere i Hamar, Lillehammer, Gjøvik og Elverum.

Ny hurtiglader

Mens det tidligere tok flere timer å lade en elbil, kan moderne elbiler lades på 15–30 minutter med hurtigladerne.

Hurtigladestasjon på Terningen Arena i Elverum

Ny hurtiglader på Terningen Arena i Elverum.

Foto: Martin Andersson / NRK

– En hurtiglader gjør eltraseen mellom Trondheim og Oslo bedre, sa ordfører i Elverum, Erik Hanstad, før han klippet snoren.

En av de første bilene som fikk prøve den nye hurtigladeren var en svart sportsbil av merket Tesla. Bilen eies av NAFs trafikksenter i Vålerbanen. Bak rattet sitter Alexander Skjerpen.

– Den starter og går som en vanlig bil, men du fyller el på tanken, istedenfor bensin eller diesel. Den går mye stillere enn en vanlig bil, siden du bare hører suset fra batteriene, sier Alexander Skjerpen.

Tror ikke at det er en elbil

Sportsbilen kan kjøre cirka 300 kilometer når det er fulladet på vinterstid. Det er mange som sperrer øynene opp når de får vite hva som skjuler seg under panseret.

– Det er mange som ikke tror at dette er en elbil. Det er mange som ikke har hørt om bilmerket heller. Folk blir overrasket når de hører at den bare går på ren el.

Skjerpen tror at elbiler kan bli mer populært hvis folk ser elbiler som sportsbilen Tesla. Kommunikasjonssjef i Eidsiva Inge Møller sier elbiler er framtida.

– El direkte på tanken, altså ren vannkraft istedenfor diesel eller bensin, må være framtida. Da fjerner vi all forurensning lokalt, og vi fjerner all bruk av fossile brennstoffer. Dette er rett og slett miljøvennlig, sier Møller.

Flere saker fra Innlandet