Hopp til innhold

Politiet og Statens vegvesen avskilta under trafikkkontroll

Statens vegvesen gjennomførte i dag en trafikkontroll ved Elverum i dag. Det endte med at vegvesenets avskiltet ett av sine egne kjøretøy og en politibil på stedet.

Statensv vegvesen avskiltet sine egne

Statens vegvesen og politiet ble avskiltet under en trafikkontroll på Elverum.

Foto: Ole Anders Osbakk

Hverken politiet eller Statens vegvesen hadde papirene på stell under en trafikkontroll på riksveg 3/25 i Elverum i ettermiddag.

Statens vegvesen sjekket om kjøretøy på veien hadde betalt årsavgift, gyldig EU-kontroll og forsikring. Det endte med at politiet og Statens vegvesen selv ble avskiltet på stedet.

Statens vegvesen hadde ikke bilforsikringa i orden

– Vi tok inn et kjøretøy fra Statens vegvesen som var ute på et annet tjenesteoppdrag. Kjøretøyet hadde ikke ansvarsforsikringa i orden, så da var det helt riktig å avskilte bilen, sier gruppeleder i Statens vegvesen i Elverum, Lars Skybakk.

Skybakk sier Staten, herunder Statens vegvesen, er selvassurandører, som betyr at de forsikrer sine egne biler. Men denne bilen hadde tidligere vært forsikret gjennom et annet forsikringsselskap frem til mars. Etter det må det mest sannsynlig ha skjedd en glipp, forklarer Skybakk.

– Dette er en glipp, og slik skal det selvfølgelig ikke være. Men heller ikke vi gjør alt riktig til enhver tid, legger Skybakk til.

Hadde ikke vært til ny EU-kontroll

Lovens lange arm fikk også skiltene sine inndratt på Elverum i dag. En sivilbil under Politiets utlendingsenhet måtte fortsette kjøreturen med røde prøveskilter etter vegvesenet inndro skiltene.

– Bilen hadde ikke vært inne til ny EU-kontroll, så vi måtte beslaglegge skiltene. Men de fikk anledning til å kjøpe prøveskilter slik at de kunne fortsette turen med en gang, forklarer Skybakk.

I alt åtte biler fikk skiltene sine inndratt etter kontrollen ved Midtskogen på Elverum i ettermiddag.