Hopp til innhold

Bandmedlem forlater Team Me

Synne Øverland Knudsen uenig med bandet om politiske aspekter rundt Statoil-stipendet.

Team Me

Synne Øverland Knudsen (fremst) forlater Team Me etter uenighet om Statoil-stipendet.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK

I en kronikk i Dagbladet i dag skriver Knudsen at hun forlater Eleverums-bandet Team Me, som forrige helg fikk Spellemannspris for beste popgruppe.

– Hovedgrunnen for mitt valg er politiske uenigheter omkring Statoil sin virksomhet og standpunkt i klimaspørsmålet. Statoil er et selskap som investerer i destruktiv virksomhet for jorda, sier Knudsen til Østlendingen.

I kronikken skriver hun blant annet:

Ved årets nominasjon til Statoil-stipendet, på 1 000 000 kroner, var jeg og bandet mitt, Team Me, så uenige om de politiske aspektene ved stipendet at jeg til slutt trakk meg fra bandet da nominasjonen var et faktum. Under Bylarm spiller jeg ikke lenger i Team Me.

Nominert

For en uke siden ble det kjent at Team Me er nominert til Statoil-stipendet på en million kroner. De øvrige nominerte er Jonas Alaska, Bernhoft, Lars Vaular, Sondre Lerche, Hanne Hukkelberg, Thom Hell, Sandra Kolstad, El Caco og metalveteranene i Mayhem.

I kronikken skriver Knudsen videre:

Valget jeg tok, var innforstått med at det ikke kom til å gi store ringvirkninger. Jeg kommer til å bli borte i tilnærmet usynlighet, mens Team Me kommer til å leve videre.

Team Me har inntil nylig bestått av seks medlemmer og gitt ut et album. Bandet ble først kjent gjennom NRK Urørt i 2010, og er spådd en lysende fremtid av en rekke musikkritikere.

For to år siden takket nordlandsbandet kråkesølv nei til Statoil-stipendet etter å ha kalt pengene for «skitne».