Hopp til innhold

Overgrepssikta ordfører tar permisjon fra politiske verv

Den overgrepssikta ordføreren fra Oppland har tatt permisjon fra alle sine politiske verv mens saken mot ham etterforskes.

Ordføreren er siktet for seksuell omgang med ei mindreårig jente. Det var søndag kveld at jentas familie anmeldte forholdet til politiet.

Dagen etter ble den siktede ordføreren pågrepet, avhørt og senere løslatt. Politiet har gjort flere beslag hos siktede, og utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

Fylkeslederen i det aktuelle partiet sier at dette er en alvorlig, men også en vanskelig og krevende sak for partiet.

Blir ikke ekskludert

Partiledelsen mener det er riktig at ordføreren midlertidig har bedt om permisjon fra alle sine politiske verv. På spørsmål om hva slags konsekvenser saken nå får for den sikta ordføreren, svarer fylkeslederen at det er klokt av ordføreren å be om permisjon fra alle sine politiske verv mens saken etterforskes.

Lederen sier imidlertid at det ikke er snakk om noen eksklusjonssak så lenge etterforskningen pågår.

– Vi forholder oss til at politiet nå etterforsker saken, og at vi nå gjør alt for å ivareta begge parter i saken på best mulig måte, sier partilederen til NRK.

– Hvordan er reaksjonene innad i partiet?

– Det er viktig at politiet får gjøre sin jobb, at partene blir ivaretatt, men at vi tar ellers ikke tar stilling før politiets konklusjon er klar.

Beslaglagt data og mobil

Politiet mener at det dreier seg om mer enn en hendelsen, og at saken skal ha startet i 2009, ifølge NTB. Jenta har vært i dommeravhør, og det er avhørt fem vitner.

Lars Rune Ringvik, politiadvokat i Gudbrandsdalen politidistrikt

Politiadvokat Lars Rune Ringvik.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Politiet har foretatt ransaking av ordførerens bolig og vil gjennomføre flere avhør i saken, opplyser politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt. Han utelukker ikke at siktelsen kan bli utvidet.

Både datautstyr og telefoner skal være beslaglagt.

– Jenta er lettet

Bistandsadvokat Nina Bråthen Hjortdal sier hennes klient etter forholdene har det bra.

– Hun er lettet over at saken nå har kommet opp. Så vil etterforskningen vise hva denne saken handler om, og hva som blir veien videre, sier Hjortdal.

Ordførerens forsvarer, Mette Yvonne Larsen, sier hennes klient stiller seg uforstående til anklagen.

– Han har tatt ut to ukers ferie, og forventer å bli sjekket ut av saken, sier Larsen.