Hopp til innhold

Knusende nederlag for Ap i Ringebu

Bråket i Arbeiderpartiet i Ringebu har tatt knekken på dem. Ap med ordførerkandidat Iver Hammeren går tilbake med 20 prosent.

Iver Hammeren

Ordførerkandidat Iver Hammeren sier han er ikke er overraska over det dårlige resultatet til Ringebu Ap. – Men jeg trodde ikke det var så ille som dette, sier han.

Og mens Arbeiderpartiet går kraftig tilbake, suser utbryterne forbi med sin Tverrpolitisk liste.

Flere av personene på Tverrpolitisk liste er utbrytere fra nettopp Arbeiderpartiet.

  • Ap får 22 prosent av stemmene. Det er tilbake 20 prosentpoeng i forhold til kommunevalget for fire år siden.
  • Andre, dvs den nye Tverrpolitisk liste, får 28,7 prosent og blir dermed det største partiet i Ringebu.

– Folket har vel talt

Det har vært sterke personlige motsetninger i Ap og mye sympati og antisympati med den nye ordførerkandidaten Iver Hammeren. Hammeren var involvert i det mye omtalte Krystallen-prosjektet i Kvitfjell

Hammeren sier til NRK i kveld at folket tydeligvis ikke syns noe om det bråket som har vært innad i partiet den siste tida.

– Først og fremst må jeg få gratulere de som har gjort et brakvalg, som Tverrpolitisk liste. Folket i Ringebu har vel talt og sier at det bråket som har vært i Ringebu Ap liker de ikke. Hvor dypt dette stikker er jeg ikke i stand til å evaluere enda, sier han.

Er du overrasket over resulatet?

– De siste ukene har jeg skjønt at det har vært mye mer uro blant folk enn jeg var klar over. Men at det var så mye som resultatet nå viser, det er jeg overraska over. Men jeg jobber godt i motgang, det har jeg gjort hele livet, sier Hammeren.

– Nå skal vi drive glad-politikk

En som derimot jubler i Ringebu i kveld er lederen for Tverrpolitisk liste, Svein Ivar Sæther, som etter årets valg har fått inn seks representanter og mest sannsynlig blir Ringebus neste ordfører.

– Dette er veldig bra og noe vi har jobba for lenge. Jeg er veldig letta, sier han.

Flere av dere meldte dere ut av Ap og starta Tverrpolitisk liste, har det vært ei vond tid?

– Det dukka opp ei nystarta liste og det resultatet ser vi i dag. Vi står fast på at vi ikke vil samarbeide med Ap. Nå skal vi drive glad-politikk og det skal være moro å jobbe i kommunen, sier han.