Hopp til innhold

Vil ikke kjøpe Hells Angels-eiendom

Formannskapet i Ringsaker sier nei til tilbudet fra Gjensidige Forsikring om å kjøpe deler av eiendommen hvor Hells Angels holder til på Ringsaker.

Hells Angels er ikke ønsket i Ringsaker.

Hells Angels er ikke ønsket i Ringsaker.

Foto: Frode Meskau / NRK

Gjensidige har tilbudt kommunen å ta over de fem eierandelene forsikringsselskapet har utleggspant i etter Bandidos-bomben i Drammen, skriver Hamar Arbeiderblad.

Ikke aktuelt

Ordfører Anita Ihle Steen sier det er uaktuelt for kommunen å gå inn i et eierskap av et bygg sammen med en kriminell MC-organisasjon.

– Vi hadde i lange periode blitt sittende som sameier med en organisasjon som er erklært kriminell, og hadde blitt sittende ansvarlig for bygningen og det som skjer rundt denne.

En annen grunn til at kommunen sier nei er at de frykter at Hells Angels blir sittende med alle eierandelene i forbindelse med et mulig tvangssalg. Ved tvangssalg har den eieren med flest eierandeler forkjøpsrett.

Ihle Steen sier at kommunen må jobbe for at Hells Angels i Ringsaker ikke vokser.

– Nå må vi jobbe med de virkemidler som en kommune har. Det ene er forebyggende arbeid, og sikre oss at våre ungdommer ikke blander seg borti dette miljøet. Vi må også være tydelig på at dette er et miljø vi ikke ønsker, og satser på at det ikke blir flere av dem der.

Hva med en klem?

Venstrepolitiker Sjur Alhaug kom med et relativt spenstig forslag i formannskapet. Han ville stryke vedtaket om at kommunen erklærer Hells Angels uønsket. Han foreslo en helt annen måte å møte MC-organisasjonen på.

– I spesialpedagogikken er det noe som heter å omfavne personen, å gi en klem for å prøve å endre atferd, foreslo Alhaug, ifølge Hamar Arbeiderblad.

Alhaug skal nærmest unisont ha blitt imøtegått av øvrige politikere.