Hopp til innhold

Mina ønsker seg ei bestemor

I dag fyller Mina Kristiansen åtte år. Hun ønsker seg ei ny bestemor, og for å få det har hun satt inn en annonse i avisa.

Mina Kristiansen

Mina Kristiansen satte inn en annonse i avisa for å finne ei ny bestemor. Hun og bamsen Ulvis gleder seg til å ha noen å gjøre bestemorting sammen med.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Jeg har jo hørt vennene mine snakke om hva de gjør sammen med bestemødrene sine. De har sagt at de gjør mye sammen. Går på turer og overnatter og sånn.

Søker bestemor

Mellom annonser for tilhengere, kurs og foredrag dukket denne annonsen opp i gårsdagens Hamar Arbeiderblad.

Foto: Faksimile, Hamar Arbeiderblad
Mina Kristiansen og Heidi Maurdal Kristiansen

Mina Kristiansen og Heidi Maurdal Kristiansen håper noen har lyst til å være reservebestemor for Mina.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Det sier Mina Kristiansen. Hun fyller åtte år i dag og skulle ønske hun hadde en bestemor å dele dagen med.

Sammen med mamma Heidi Maurdal Kristiansen har hun derfor satt inn en annonse i avisa der hun lurer på nettopp det – om noen vil være bestemoren hennes.

– Vi har snakket mye om hvordan det ville vært å ha ei bestemor, og nå Blir det veldig spennende å se om noen har lyst til å være reservebestemor for Mina, sier Heidi Maurdal Kristiansen.

– God tid er det eneste kravet vi har

Det eneste kravet de to har til en bestemor er at hun skal ha god tid. Mamma Heidi sier at de nok var bortskjemt med ei bestemor som hadde veldig god tid da Mina var yngre. Åtteåringen har fortsatt to gode bestefedre, men det blir ikke helt det samme.

– Nei det blir ikke helt det samme. Det er nok et savn som sitter igjen, sier Heidi.

Så det er vel sant som Alf Prøysen sier: Saligheta er et bæssmorfang. Både Heidi og Mina understreker at det ikke er noen barnevakt de er ute etter, men ei bestemor som har tid til å være sammen med Mina. Gjøre ting sammen med henne og kanskje lære henne ting – som for eksempel å strikke.

– Eller så kan kanskje jeg lære henne å bake cookies, sier Mina.

Håper noen svarer

– Jeg håper veldig at det er noen der ute som ønsker å være bestemor for Mina, sier Heidi.

Og hun tror nok at det kan finnes ei bestemor som har tid til et ekstra barnebarn der ute.

– Hun må jo gjerne ha egne barnebarn, men det er ikke noe krav det. Vi håper bare vi finner ei som kan synes det er spennende å være sammen med en åtteåring, sier hun.

Mina innrømmer at hun at hun finner på noen pøbelstreker en gang i blant, men tror ganske sikkert at hun vil være grei mot ei ny bestemor.

– Vi har snakka mye om det å ha noen å gjøre ting sammen med. Noen som kanskje ser ting på en annen måte enn oss. Det hadde vært fantastisk om vi hadde funnet ei reservebestemor til Mina.

Flere saker fra Innlandet