Hopp til innhold

Ellevill kommunevideo får nytt liv

– Både flaut og moro å se den igjen, sier Øyvind Roos om musikkvideoen han lagde for Kongsvinger kommune for flere år siden. Den gamle, elleville, musikkvideoen om livet i en kommune er vekket til live igjen på YouTube.

Videoen som ble lagt ut på YouTube i går har blitt sett over 300 ganger alt, og kommentarene varierer fra slakt til begeistring.

Videoen handler kort fortalt om livet som kommunalt ansatt. I den over seks minutter lange musikkvideoen synger, rapper og dramatiserer politikere og kommuneansatte om sine oppgaver.

– Det er en gammel video. Jeg fikk tips om at den var lagt ut, og det var både pinlig og moro å se den igjen, sier Øyvind Roos som er hjernen bak videoen.

Roos er tidligere kultursjef i Kongsvinger, og jobber nå som daglig leder i Teater i Glåmdal.

Måtte overbevises

Videoen ble laget på oppdrag for Kongsvinger kommune, og stikkordet var godt omdømme. Slagordet skulle forankres i alle ledd i kommunen, ifølge Roos.

Han oppsøkte parkeringsvaktene, renholderne, lærerne, byråkratene og mange flere yrkesgrupper i kommunen. Roos husker at det ikke alltid var like lett å få de ansatte med på hans elleville ideer.

– Jeg ville at de skulle leke og tøyse litt med eget yrke, men det måtte en del overtalelse til for å få en av helsearbeiderne til å tre et kondom over en stor dildo, ler Roos.

Da musikkvideoen var ferdig ble den vist i Rådhusteateret i Kongsvinger.

– Det ble en suksess. Folk lo så mye at vi måtte vise videoen to ganger så alle skulle få med seg alt som ble sagt, sier Roos.

Han innrømmer at han er litt flau over videoen i dag.

– Det er vel ikke den jeg setter øverst på CVen, ler han.

Han nøler likevel ikke når vi spør om han kan tenke seg å lage en oppfølger.

– Ja, det vil jeg veldig gjerne, ler Roos.

Flere saker fra Innlandet