Hopp til innhold

Hunderfossen raser mot yr.no

Sjefen på Hunderfossen familiepark, Per Arne Slapø, mener folk stoler mer på Yr enn å se ut vinduet. Han tror mange sitter inne hele dagen og venter på regnet som aldri kommer.

Hunderforssen familiepark

Her skulle det vært fullt av turister, men værmeldingen har skremt de bort, mener Hunderfossen-sjefen.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

– Alle tror på den bløffen der, sier han.

Hunderfossen har hatt færre besøkende i år enn tidligere, men Slapø skyller ikke på dårlig vær. Han skylder på de dårlige værmeldingene.

– Det er en stor bløff ute og går. Yr, pent.no og Storm gir inntrykk av at de melder været for millioner av steder, time for time. Men de har ikke en presisjon i nærheten av det de gir inntrykk av, og folk sitter på nett og prøver å finne det beste tidspunktet for utflukten, sier Slapø.

Slapø syns det er synd at mange venter inne for å se an været og dermed får glipp av alt ferien har å by på.

– Det er pasifisering av familien, når man ikke går ut og bruker naturen og ikke benytter seg av de flotte aktivitetene som finnes i Norge. Men det går jo egentlig bare ut over en selv og ens egen familie.

Saken fortsetter under bildet

Hunderfossen familiepark

Det har vært fint vær de siste dagene, likevel har det ikke vært mange besøkende.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Ventet på at sola skulle komme om 60 minutter

Men det er ikke bare familiene som lar seg styre av værmeldingene. Også fotturister på tur mot Galdhøpiggen sitter klare med mobiltelefonen for å finne nøyaktig beste tidspunktet for å bestige toppen.

– Det var noen fotturister som satt og ventet i resepsjonen til klokka nærmet tolv på formiddagen. De skulle sitte her til klokka ett, for da kom sola. Og da hadde de sett på telefonene sine. Vi må bare riste på hodet av sånt, ingen klarer å melde et så nøyaktig vær, sier Bente Sulheim Ovesen på Spiterstulen.

Vi ser heller ut av vinduet. Vi stoler i hvert fall ikke på yr.no etter denne sommeren her.

Gjest i Hunderfossen familiepark

«Det finns ikke dårlig vær, bare dårlig klær»

Trodde du at det gamle ordtaket fortsatt sitter i folkesjela? Det trodde meteorologene også. Heidi Lippestad, direktør for samfunnskontakt på Meteorologisk institutt, har forståelse for at turistnæringen fortviler.

– Da vi lagde yr.no, var vår idé å hjelpe folk i planleggingen. Hvis de skulle i fjellet og det var fare for regn, skulle man pakke regntøy også. Men bare det er fare for regn, ser vi at folk velger å gjøre noe annet. Det hadde vi egentlig ikke forutsett. Vi var litt naiv i troen på at det finns ikke dårlig vær, bare dårlig klær.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.