Hopp til innhold

Jukset til seg sjukehuspenger

Kodejukset på Lillehammer sjukehus har vært belastende for Sykehuset Innlandet. I dag behandler styret saken.

Lillehammer sykehus

Administrerende direktør ved Lillehammer sjukehus, Morten Lang-Ree, beklager at saken har tatt såpass lang tid å få oppklart.

Foto: Knut Sveen / NRK

– Det er ikke tvil om at dette har vært en byrde for oss, sier administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree.

– Juks og bedrageri

Kodejukset dreier seg om mer å få mer utbetalt for å gi diagnosen multitraume, hardt skadd. En diagnose som gir seks ganger mer utbetalt.

Før jul i fjor ble det kjent at sjukehuset på Lillehammer hadde meldt 107 multitraumer i perioden 2009/2010, mens sjukehuset på Gjøvik behandlet 18 slike skader.

At sjukehuset på Lillehammer skulle ha så mange flere hardt skadde enn de andre sjukehusene i Hedmark og Oppland mente en del fagfolk på sjukehusene måtte være feil.

– Juks og bedrageri, mente de det var.

Avregningsutvalget kom i vår med en knusende dom, De konkluderte med at sjukehuset systematisk hadde koda pasienter feil og at det ble gjort for å skaffe mer penger.

Konklusjonen førte til at avdelingssjef Roar Rønning trakk seg fra stillingen sin ved kirurgisk avdeling på sjukehuset på Lillehammer.

Tatt lang tid

Morten Lang-Ree

I dag behandler styret på Lillehammer saken om kodejuks ved sjukehuset. Administrerende direktør ved Lillehammer sjukehus sier saka har vært en belastning for dem.

Foto: Sykehuset Innlandet

Administrerende direktør i Sykehuset Innlandet, Morten Lang-Ree, ser alvorlig på at sjukehuset har fått en konklusjon fra en autoritet som sier at de har hatt en økonomisk motivert koding.

Han beklager også at det har tatt så lang tid med en avklaring.

– Det har tatt uforhåndsmessig lang tid og har bidratt til uro i organisasjonen, sier han. I dag diskuterer styret i Sykehuset Innlandet saken.

Det kan bli aktuelt å granske om feilkodingen også har skjedd før 2009.