Hopp til innhold

– Brukte etsende væske på hester

Det er frykt i hestemiljøet i Åsnes etter at det er oppdaget sårskader på hester ved to gårder. På den ene hesten skyldes sårene etsende væske.

Sårskade på en av hestene ved Standsjø hestesenter

Hestene har fått sår som hverken hesteeier eller veterinær kan forklare hvordan har skjedd

Foto: Anne Næsheim

Politiet etterforsker nå flere tilfeller av uforklarlige sårskader på hester i Åsnes. De ser alvorlig på saken og ønsker tips.

Så langt er det registrert sårskader på tre hester, og i det ene tilfellet mener en veterinær at sårene skyldes etsende væske.

Denne hesten hadde sårskader på mulen og tungen og sårene ble oppdaget 14.mai.

Senest forrige fredag ble det oppdaget et stort sår på nakken til en av hestene på Strandsjø hestesenter.

Hverken eier eller veterinær vet sikkert hvordan såret har oppstått eller hva som er årsaken, men eier Silje Moland tror det er folk som har skadet hesten hennes.

– Jeg synes dette er skremmende. Vi kan ikke ha det sånn. Vi driver med rideleir, derfor er det veldig viktig for oss at det er trygt her.

Hærverk

Natt til tirsdag denne uka ble strømgjerder ved hestesenteret ødelagt. Gjerdene til begge hesteflokkene ble klippet over.

Hestene kom seg løs og begynte å krangle med hverandre. Dette førte til skrammer på dyra.

For å sikre seg setter nå Moland opp kamera for å overvåke innhegningen til hestene.

– Vi må tenke på sikkerhetene til dyra. Det blir dyrt, men risikoen ved ikke å installere det tar vi ikke sjansen på.

Kan ikke konstateres

Veterinær Amund Wormstrand har undersøkte hesten med sårskade på Strandsjø hestesenter, men kan ikke konstantere at skadene er kommet av etsende væske.

– Jeg så på hesten etter den akutte skaden. Det er veldig vanskelig å si hva som kan være årsaken. Hadde det vært syre ville mest sannsynlig hesten fått mye dypere skader. Vi har ingen muligheter til å finne ut hva det kan ha vært så lenge etterpå.