Hopp til innhold

Den menneskelige kalkulatoren

Den menneskelige kalkulator Scott Flansburg fra USA har tre verdensrekorder i hoderegning. I dag utfordret han elever fra Vardal ungdomsskole på Gjøvik.

Scott Flansburg

Scott Flansburg skal få ungdommen på Vardal ungdomsskole til å like matematikk. Sjøl har han tre verdensrekorder i hoderegning.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Hvor raskt klarer du å regne ut 114 delt på 34 eller 64 ganger 47? Du klarer helt sikkert ikke å slå mannen som kan regne fortere enn en kalkulator.

Motivere ungdommen

Den menneskelige kalkulatoren delte tidligere i dag noen av hemmelighetene bak sine ekstreme regneferdigheter med over 200 ungdommer fra Vardal ungdomsskole i Gjøvik.

Scott Flansburg

Scott Flansburg er på norgesturne.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

Scott Flansburg har undervist og underholdt mennesker med sine matematikkunnskaper i mer enn 20 år.

Han sier at han gjør det for å motivere ungdom til å skjønne at matte ikke er så vanskelig.

– Det er inspirerende for meg å ha en gudegitt evne. Å lære ungdommene tallenes hemmeligheter er det viktigste for meg. Når elevene skjønner mitt enkle system får de et bedre forhold til matematikk, fordi mitt system er logisk.

Enkle teknikker

Flansburg forteller at han bruker enkle teknikker for å se på tall, og finne den mest effektive måten å finne svarene han er på jakt etter.

Det er ikke bare kalkulatoren han er raskere enn, han har også full kontroll på kalenderen. Hvis han får vite på hvilken dato og hvilket år du er født, vet han med en gang hvilken ukedag du ble født.

Flere saker fra Innlandet