Hopp til innhold

Hund angrepet av ulver i Elverum

Hunden Tello ble angrepet og bitt av to ulver i Julussdalen i Elverum søndag.

Hunden Tello

Hunden Tello ble angrepet av to ulver i Julussdalen i Elverum søndag.

Foto: Privat

Magnar Skjærvik var på harejakt med hunden sin i Julussdalen i dag, slik han ofte er i helgene.

Han hadde vært ute i skogen i et par timers tid, da Tello plutselig ble borte for ham. Mens han satt på sekken og ventet hørte han et skrik og så et til, og et til.

Ulvene herjet med hunden

- Jeg løp bortover og da fikk jeg se to ulver som drev med hunden. Jeg skjøt et skudd i lufta og da slapp de hunden min og løp, sier Magnar Skjærvik.

Tello fikk noen skikkelige bitt av ulvene og måtte sporenstreks til dyrlegen.

- Det er et bitt bak på ryggen og et i brystet. Dyrlegen sa vi har hatt veldig flaks. Men han har drukket litt og spist litt, så det ser i alle fall ut som det skal gå bra, sier Skjærvik.

Skjøt i lufta

Magnar Skjærvik har aldri sett ulv i skogen før. Og skulle han se noen, så hadde han håpet det ikke var på denne måten. Dagens opplevelse unner han ingen, verken dyr eller eier.

- Jeg ble både sint og redd. Jeg tenkte egentlig ingenting, annet enn at det var om å gjøre å få skutt et skudd for å få ulvene til å slippe hunden.

Stygge bittskader

Og det holdt. Da skuddet gikk av, slapp ulvene og forsvant. Men det var et stygt syn som møtte ham, da han kom bort til hunden sin.

- Tello sto heldigvis på beina, men han blødde flere steder.

I følge dyrlegen skal det gå bra med Tello, men han er ikke friskmeldt, så det blir neppe noen harejakt på ham igjen, på en liten stund.