Hopp til innhold

Traff på bjørn på vei hjem fra jobben

NRK-reporter Joar Elgåen dro fort frem kameraet da en bjørn plutselig dukket foran bilen hans på fylkesvegen mellom Sorken og Elgå i Hedmark.

Video BJORN-130410S-OP18_OP.mp4

Uvanlige bilder

– Jeg prøvde først å ta et par bilder gjennom ruta, men det ble bare grøt. Men kameraet har videofunksjon, så jeg stakk det ut av vinduet mens vi kjørte bak bjørnen mens den lunta av gårde foran bilen, sier Elgåen.

NRK-medarbeideren var på vei hjem sammen med to av ungene sine da de fikk se det uvanlige synet.

– Vanligvis får du jo bare et lite glimt av en bjørn, men her bestemte den seg for å springe, forteller Elgåen.

Flekket tenner

Og etter å ha kjørt bak bjørnen en stund, prøvde Elgåen å passere bjørnen, som ikke så ut til å forlate veien. Da kom bjørnen med en siste avskjedshilsen før familien fortsatte i bilen.

– Vi kjørte bak den en stund. Men vi ønsket ikke å stresse den for mye, så jeg kjørte sakte forbi den. Akkurat i det vi kjører forbi den slenger den med hodet og viser tenner og brøler litt for å markere at dette er veien min, forteller Elgåen.

Nylig ut av hiet

Fagfolk var i dag i området for å finne spor etter bjørnen. De tror det er svært kort tid siden den har forlatt hiet for vinteren.

– Vi ønsker å registrere flest mulig bjørner og er derfor takknemlig for alle observasjoner vi får høre om, sier Bjørnar Johnsen, som er rovviltkontakt i SNO.


Flere saker fra Innlandet