Hopp til innhold

Rensker hytter for flatskjermer

Hyttekommunen Trysil opplever en enorm innbruddsbølge. Politiet oppfordrer hyttefolket om å sikre seg bedre.

Innbruddsbølge Trysil

Flere hytter har mistet verdifulle gjenstander etter en voldsom innbruddsbølge i Trysil-område den siste måneden.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

Den siste måneden har tyver brutt seg inn i 50 hytter i området. Tyvene slår til mot hytter med lett adkomst som mangler alarm.

Likt mønster

- Fremgangsmåten for innbruddene er ganske eller helt like. Det er brukt en brekkgjenstand i form av skrujern eller lignende til å brekke seg inn i små vinduer eller slå seg gjennom, sier politibetjent Jon Stallvik.

Og tyvene er ute etter én ting når de bryter seg inn.

- Utelukkende flatskjermer av den nyere typen. Vi ser at de hyttene som har eldre TV-er blir stående igjen, sier Stallvik.

Artikkelen fortsetter under innslaget

Video nsps_upload_2010_1_19_19_51_33_1105.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Lurt med alarm

Innbruddene har skjedd både på Trysilfjellet, Fageråsen og Solberglia. Stallvik sier det ikke er tvil om at mange av innbruddene kunne vært unngått ved bruk av alarm.

- De hyttene med alarm står urørt så det lønner seg med alarm. Særlig nå på vinterstid er det lett å se hvilke hytter som er bebodd eller ikke og en alarm eller en vaktmester som oppsynsmann kan gjøre stor forskjell, sier han.

DNA og avtrykk

Politiet har foreløpig få spor å gå etter, men har sikret seg det de kan.

- Jeg må vel si at vi har lite å gå på enda, men har sikret endel spor i form av finger-og fotavtrykk samt DNA som sendes videre til KRIPOS. Men mønsteret her er tydelig likt, sier Stallvik.