Hopp til innhold

Kurt hedrer sportsfiskerne

Mens det er andre sportsstjerner som får prisene, vil Kurt Nilsen hedre sportsfiskerne på kveldens Idrettsgalla.

Kurt Nilsen er klar for Idrettsgallaen.
Foto: Øyvind Strand Endal / NRK

Nett-TV: Idrettsgallaen direkte kl 19.55

Det er hektisk før Idrettsgallaen i Håkons Hall på Lillehammer. Generalprøven er i gang, og programleder Bård Tufte Johansen gjør spillopper på scenen. Kurt Nilsen er akkurat ferdig med sin prøveopptreden.

- Jeg er nok bare moderat glad i sport. Jeg må innrømme at jeg trives best foran tv-en, sier Kurt.

Han skal framføre en av sine egne låter sammen med Kringkastingsorkesteret, noe han sier er stort for enhver norsk artist. Spesielt med tanke på prestasjonene til idrettsutøverne som vil sitte i salen.

- Den største idrettsprestasjonen min må være å fange en 12,7 kilo torsk med billig fiskeutstyr. Men det er ikke så mye heder til sportsfiskerne her. Kanskje fordi vi fiskere trives best i fred og ro?

Ny arena

I år er det på Lillehammer, og ikke på Hamar som tidligere, at idrettseliten skal samles for å bli satt pris på. Idrettsgallaen blir sendt direkte på NRK1 kl 19.55.

Det skal deles ut 13 priser. Petter Northug jr, Ole Einar Bjørndalen og Suzann Pettersen er blant de nominerte . Det blir også gitt spesiell oppmerksomhet til fem ildsjeler i ulike idrettslag.

- Vi feirer idrettens plass i samfunnet

Jan Åge Fjørtoft deler ut pris på Idrettsgallaen.

Jan Åge Fjørtoft skal dele ut prisen 'Årets lag'.

Foto: Øyvind Strand Endal / NRK

En av dem som skal dele ut pris er Jan Åge Fjørtoft. Den tidligere fotballstjerna skal lese opp vinneren i kategorien Årets lag. Han mener vi har lagt et av tidenes beste norske idrettsår bak oss.

- Vi har vært gode i absolutt alt Norge skal være gode i. Særlig er det gøy å se prestasjonene til Northug og Bjørndalen. Men denne kvelden er først og fremst viktig for å feire idrettens plass i samfunnet.

- Vi må også vise at vi setter pris på all frivilligheten rundt omkring. Og at vi har en arena hvor barn og unge kan utfolde seg på tvers av hudfarge, religion og alder.

- Skulle gjerne vært Petter

Selv om Fjørtoft synes det er fint å hedre fjorårets største idrettsprestasjoner, lengter han ikke tilbake til livet som toppidrettsutøver.

- Jeg skulle gjerne vært Petter Northug jr. jeg, men heldigvis er ikke hukommelsen blitt så dårlig at jeg ikke husker hva som kreves for å være i toppen. Jeg har hatt min tid og jeg unner absolutt Petter og de andre her i kveld den hederen de får.

Gjestene ankommer Idrettsgallaen

Idrettsgallaen 2010 arrangeres i Håkons Hall på Lillehammer. Gjestene er på veg inn på den røde løperen.

Foto: Øyvind Strand Endal / NRK