Hopp til innhold

Fire bjørner på fire dager

- Det var den ultimate jaktopplevelsen, sier jeger Lars Gangås. Lisensjakta er avslutta etter at den fjerde bjørnen ble skutt søndag.

Lars Gangås med bjørnen
Foto: Lars Gangås

Det var en stor hannbjørn som ble skutt på Åmotsida av kommunegrensa mellom Åmot og Elverum, skriver Østlendingen .

Jeger Lars Gangås felte bjørnen. Han fikk melding i dag tidlig om at et elgjaktlag sør i Åmot hadde ferske bjørnespor i terrenget sitt, med en invitasjon om å bli med på jakta. Totalt har åtte mann jakta på bjørnen i dag.

- Vi spora bjørnen i 300 meter før to av oss slapp hundene. Det ble los etter ytterligere hundre meter. Etter en 15-20 minutters tid fikk jeg en god skuddsjanse. Dermed var det gjort, sier Gangås til NRK Hedmark og Oppland.

Snøen ga rask felling

Årets lisensjakt har gått fort. De to første av de fire bjørnene i kvota ble skutt torsdag 1. oktober i Stor-Elvdal. Gangås er sikker på at snøen er grunnen til at jakta har gått så radig.

- Man er avhengig av å ha ferske spor å gå etter. Derfor er det stor forskjell på bjørnejakt med og uten snø. Vi har vært veldig heldige med værforholdene.

Den tredje bjørnen var på hele 233 kilo og ble felt fredag, også den i Stor-Elvdal.

- Den ultimate jaktopplevelsen

- Å oppleve en ordentlig los og få komme innpå en bjørn er stort. Mer spennende blir det ikke her til lands, sier Gangås.

Han beskriver dagens fangst som en stor, fin og mørk hannbjørn. Det skal ikke være noen merker på den, slik at den har neppe vært i menneskehender før. Bjørnen ble søndag ettermiddag målt til 226 kilo.

- Det var den ultimate jaktopplevelsen. Dette var absolutt et høydepunkt i jaktkarrieren.