Hopp til innhold

Spesialjegerne er på plass

Etter timer med venting begynner nå jakta på den påkjørte bjørnen.

Helikopter bjørn
Foto: Tom Haakenstad / NRK

Spesialjegere fra Trondheim har nå ankommet Eidskog for å lede jakten på bjørnen som ble påkjørt sent torsdag kveld. Påkjørselen skjedde på riksvei 21, to-tre kilometer vest for Vestmarka i Eidskog.

Operasjonsleder Vidar Pedersen sier politiet har vært ute i natt og varslet hytteeiere i området ved Skjærvangen om hendelsen.

- Spesialister er på plass og de vil foreta søk etter bjørnen. Det er de som vil ta besluttning om hva som vil skje videre, sier Mads Kirkeberg, lensmann i Eidskog.

Etter det NRK erfarer oppholder bjørnen seg fortsatt i området.

Holder vakt

- Vi ønsker ikke å skremme folk som oppholder seg i området, men det er viktig at folk tar høyde for situasjonen. Dette er ikke dagen for skogtur i Eidskog, sier lensmannen.

Rovviltlaget i Eidskog skal bidra med lokalkunnskap når statens naturoppsyn ankommer stedet. De har vært ute siden i natt og holdt vakt i området.

Bilen som kolliderte med bjørn i Eidskog.

Slik ser bilen ut etter sammenstøtet med bjørnen.

Foto: Bjørn Opsahl / NRK

- Vi vet ikke mer om bjørnen enn at den er truffet av en bil og at den fôr til skogs, sier Per Toni Grundt, leder i rovviltlaget.

Hardt skadet

Bjørnen ble liggende en stund i veikanten etter påkjørselen før den forsvant inn i skogen.

Fallviltgrupa i Eidskog, roviltlaget i kommunen og Fylkesmannens miljøvernavdeling ble varselet. Politiet dro også ut til stedet.

Bilen fikk betydelige skader i fronten og på siden, og politiet sier det er ting som tyder på at bjørnen er hardt skadet. Bilføreren, som er fra Eidskog, slapp fra det uten skader.

påkjørselssted

Her var det Eidskogmannen fikk et ublidt møte med en bjørn

Foto: Vera Wold / NRK

Flere saker fra Innlandet