Hopp til innhold

Tida ute for Mesna Bruk

Mesna Bruk i Moelv er konkurs og 28 arbeidsplasser går tapt. 192 års industrihistorie er slutt.

Mesna Bruk.

Mesna Bruk som ble etablert i 1814, flyttet fra Lillehammer til Moelv i 2006. Nå er det slutt.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Det mekaniske verkstedet Mesna Bruk har eksistert i nesten 200 år og har ligget på Lillehammer helt til bedriften flyttet til Moelv for to år siden.

Dyrt å flytte

Mesna Bruk skriver i ei pressemelding at årsaken til konkursen er sammensatt. Den begrunnes med tapt produksjon ved flyttingen fra Lillehammer til Moelv, høyere flyttekostnader enn antatt og produksjons-og innkjøringsproblemer.

Dette har ført til skuffende resultater og stram likviditet. Styret trodde problemene var forbigående, basert på markedsprognoser, men i sommer har markedssituasjonen blitt ytterligere forverret, noe som har gitt seg utslag i svekket ordretilgang.

Underskudd

Ved utgangen av juli hadde Mesna Bruk driftsinntekter på 30 millioner kroner og et underskudd på 1,1 millioner kroner før skatt.

Petter Myhrvold, styreformann i Mesna Bruk.

Styreformann i Mesna Bruk, Petter Myrvold, peker på flere årsaker til konkursen.

Foto: Arne Sørenes

Ordretilgangen i mai, juni og juli har vært svært lav, og selskapet har ikke tro på at virksomheten innen rimelig tid kan bli lønnsom igjen. Derfor vedok styret i dag å begjære konkursbehandling.

Styreformann Petter Myrvold om konkursen

28 mister jobben

28 ansatte mister nå jobben.

- Vi er skuffet. Det var ikke dette vi forventet da vi flyttet til Moelv. da var håp om at det skulle gå mye bedre. Når du får beskjed om at du ikke har arbeid lenger, blir det mottatt med blandede følelser sier hovedtillitsvalgt Trond Andersen, som ikke har rukket å tenke over mulighetene til å skaffe seg ny jobb, men håper de er bra.