Hopp til innhold

4000 barn møtte kongefamilien

Hamar var første stopp på kongefamiliens kroningsreise til Tronsheim. 4000 barn ventet da Kongeparet og kronprinsparet kom to minutter forsinket til Hamar stasjon klokka 12.11. 

Kroningsjubileum, Hamar
Foto: Torvild Sveen / NRK

Barnehager og skoler i Hamar hadde  forberedt seg grundig, og rundt 4000 barn var med da de kongelige passerte Strandgata og kjørte ned til Skibladnerbrygga.

På Skibladnerbrygga ble det et kulturprogram på rundt 20 minutter.

Deretter gikk ferden videre med tog til Otta, der det er mer festivitas i ettermiddag og kveld.

 

Hamar-ordfører Einar Busterud sammen med kronprinsparet på brygga i Hamar.
Foto: Jan Egil Løvbakk / NRK

 

Kroningsjubileum, Hamar. Julie Strøm Scheie og Tommy Hynh overrakte blomster til kongeparet.
Foto: Torvild Sveen / NRK

Fikk blomster

Da konge- og kronprinsparet ankom Hamar stasjon, fikk dronning Sonja og kronprinsesse Mette-Marit overrakt to blomster av 1. klassingene Julie Strøm Scheie og Tommy Hynh. Kronprinsessen vekslet noen ord med Tommy, mens Julie ga blomstene til dronningen. Begge takket høflig.

På trappen stod også kong Harald og kronprins Haakon og vinket til de mange frammøtte. På tak og i vinduer rundt stasjonsbygningen på Hamar ville mange ta del i feiringen av 100 års jubileet for kroningen.

Kroningsjubileum, Hamar
Foto: Torvild Sveen / NRK

  

Kulturprogram på brygga

Kongeparet og kronprinsparet satte seg deretter i hver sin hestevogn. Sammen med kongeparet satt Hamar-ordfører Einar Busterud, mens fylkesmann Sigbjørn Johnsen satt på med kronprinsparet.

Deretter bar det til Skibladnerbrygga på Hamar, der et 20 minutters kulturprogram ble framført for tilskuere og kongefamilien.

Bakerst på kongetoget er det også en pressevogn med i alt 27 journalister og fotografer fra hovedstadspressen og kulørte ukeblad.