Hopp til innhold

Familie preget etter gisseldrama

Familien som ble holdt som gisler i sitt eget hjem på Otta i flere timer i går,er preget av hendelsen.

Hus Otta-ran
Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Det var i går klokka 13.00 at to bevæpnede og maskerte menn tok seg inn i en enebolig på Otta.

Preget

Da familiefaren, en kjent forretningsmann fra Otta, kom hjem i 18.00 tida, fant han sin samboer og stedatter kneblet og bundet. Ranerne var ute etter penger, men fikk kun med seg et mindre pengebeløp. Han forteller om profesjonelle ranere som sa de hadde spanet på ham i flere dager, og visste at han var velbeholden. De brukte hansker, og flaskene de drakk av fra barskapet tok de med seg.

Kjelleren

Familien ble stengt inne i kjelleren, men familiefaren klarte å ta seg ut av kjellervinduet. Han gikk til Statoilstasjonen i sokkelesten der han fikk varslet politiet. Familien er preget av hendelsen, men har sovet i natt etter at de fikk sovetabletter. Men det var selvsagt en skremmende situasjon å bli truet med pistol av maskerte ranere på høylys dag.

Liknende ran

Politiet satte i går opp sperringer, men ranerne er fortsatt på frifot. De forsvant i en svart Audi A6. Politiet patruljerer og går igjennom tips og opplysninger i saken.

Et ran som likner på det som skjedde på Otta i går, skjedde i Østfold i mai. Det sier lensmann Ragnar Andreassen i Sel.

Politiet etterforsker saken bredt, blant annet ved å undersøke videoovervåking, overnattinger i området og gjennom telefonsporing. Politiet kjenner til bare ett liknende ran i Norge fra seinere tid.

Flere saker fra Innlandet