Hopp til innhold

Hvem vinner musikkonkurransen?

Fra og med mandag 17. september k.l 0600 til og med fredag 21. september kl. 1200 kan du stemme på din favoritt til Toneprisen.

Toneprisen logo

De seks finalistene er:

1: Ingeborg Christophersen, Kongsvinger/Oslo

2: Eilev Øverbø, Lom

3: Ingeborg Schübeler Gillebo, Øyer

4: Berit Billingsø, Eidskog

5: Torkil Skille, Lilllehammer

6: Karen Owrenn, Reinsvoll

Slik stemmer du

Du stemmer ved hjelp av en SMS-melding på mobiltelefonen, og skriver:

TONE X

og sender meldingen til 1987. I stedet for x skriver du nummeret på finalisten du vil stemme på.

OBS OBS: Det telles bare EN stemme pr telefonnummer. Stemmen koster kr. 5.-

Finalen går live i Hamardomen søndag 23.9 kl 1700, der tre fagdommere sitter i juryen. Den fjerde del av juryen er folkejuryen.

Kandidatene er:

 

1: Ingeborg Christophersen

Ingeborg Christophersen
Foto: NRK

Hun er student ved Conservatorium van Amsterdam. Hun er oppvokst i Oslo men har sine røtter fra Solørtraktene. Ingeborg ønsker å kunne leve av musikken og vise at blokkfløyte ikke bare er et traumatisk nybegynnerinstrument, men også et seriøst klassisk instrument fullt av muligheter. I tillegg til blokkfløyte studerer Ingeborg også cembalo. For uten musikk interesserer hun seg for dans, idrett og kokkekunst.

Hør reportasjen om Ingeborg Christophersen:

Hør Ingeborg Christophersen spille blokkfløyte:

2: Eilev Øverbø

Eilev Øvrebø
Foto: NRK

Han er elev ved Norges Musikkhøgskole. Han er født og oppvokst i Lom, og det viktigste for ham er å bli en god utøver på Akkordeon. Han håper å bli god nok til å kunne leve som solist og ensemblemusiker, og han prioriterer klassisk musikk. Samtidig er han klar over at på hans instrument er det viktig å mestre både kunstmusikk, populærmusikk og folkemusikk. Han kombinerer gjerne det utøvende med pedagogisk virksomhet.

Hør reportasjen om Eilev Øvrebø:

Hør Eilev Øverbø spille akkordeon:

3: Ingeborg Schübeler Gillebo

Ingeborg Schübeler Gillebo
Foto: NRK

Hun har studert ved Norges Musikkhøgskole og går nå på Opera akademiet i København. Hun er oppvokst på gården Gillebo i Øyer, og hennes mål er en internasjonal karriere som operasolist. Hun synes operaformen er veldig fascinerende fordi den tar i bruk så mange kanaler og virkemidler for å kommunisere med publikum. Ingeborg håper hun med tid, utvikling og erfaring skal kunne synge Wagner.

Hør reportasjen om Ingeborg Schübeler Gillebo:

Hør Ingeborg Schübeler Gillebo synge:

4: Berit Billingsø

Berit Billingsø
Foto: NRK

Hun er student ved Norges Musikkhøgskole, og hennes mål er å nå langt nok til å kunne leve av å være profesjonell musiker, først og fremst som utøver men også som pedagog. Hun har gjennom oppveksten vært opptatt av mange ulike interesser. Hun har drevet med orientering, friidrett og friluftsliv, og hun har også spilt cello i syv år i tillegg til klaver, som hun deltar med i Toneprisen.

Hør reportasjen om Berit Billingsø:

Hør Berit Billingsø spille flygel:

5: Torkil Skille

Torkil Skille
Foto: NRK

Hun er student ved Institutt for Musikk ved NTNU i Trondheim, der han tar en fireårig Bachelor i kirkemusikk. Han er oppvokst i Lillehammer og var fra 1995 til 2004 elev ved kulturkolen, hvor han spilte klaver og saksofon. Da Lillehammer kirke fikk nytt orgel, skiftet musikkinteressen kurs, og etter et år ved Toneheim folkehøgskole kom han inn på NTNU. Kirkemusikkstudiet er bredt anlagt med mange fag, men Torkil sikter seg inn mot den utøvende delen. Om han får mulighet, vil han studere videre etter endt Bachelor.

Hør Torkil Skille spille kirkeorgel:

Hør reportasjen om Torkil Skille

6: Karen Owrenn

Karen Owrenn
Foto: NRK

Hun har studert fire år med Lars Lien, tre år ved Tranberg vgs., og ett år ved Toneheim folkehøgskole. Hun avsluttet sitt bachelor studie ved det Kongelige Jyske Musikkonservatorium i Århus våren 2007, og vil fra høsten begynne på sitt masterstudium ved samme institusjon. Karen er fra Reinsvoll i Oppland der hun startet sin karriere i skolekorps. I løpet av året ved Toneheim folkehøgskole kom hun i kontakt med Claus Olesen som er lærer ved Det Kongelige Jyske Musikkonservatorium. Hennes mål er å få avslutte studiene ved Post Graduate studiet i Amsterdam.

Hør Karen Owren spille saxofon:

Hør reportasjen om Karen Owren

Fakta om Toneprisen

Toneprisen, er en musikkonkuranse for solister mellom 16 og 23 år, innen sjangeren klassisk musikk. Den arrangeres for første gang i år, og er et samarbeid mellom Eidsiva Energi, Toneheim Folkehøgskole og NRK Hedmark og Oppland.

I vår sendte kandidatene inn opptak av seg selv, og de seks finalistene ble valgt ut av en fagjury.

Etter dette har alle finalistene vært i NRK studio og gjort nye opptak for avstemmingen.

Se også www.toneprisen.no