Hopp til innhold

-Slutt å salte!

Flesteparten av lytterne av NRK Hedmark og Opplands morgensending tirsdag var samstemte i sin dom mot salting av vegene.

Bør Vegevesenet forsette å salte vegene like mye eller enda mer enn nå, eller skal de salte mindre. Hva er i så fall alternativet til salt?

Send sms kodeord HO til 1987 med din kommentar.

Dette mener lytterne:

- Vi får begynne å innordne oss etter naturen og kjøre etter forholdene. Vegsalt bør vi kutte ut, vinterføre er best for både rust og trærne langs vegen.

- Salt er en uting i innlandet. Vi kjørte bil i Norge før saltet også . Da måtte vi lære oss å ta hensyn til forholdene på veien og kjøre deretter, noe som mangler i dag. Det går ikke an å ødelegge alt langs veien for at tullinger skal herje vilt på vegen . Nei, vekk med saltet i Innlandet. Hilsen gammel bilist.

- Rv 25: først kom saltbilen . 15 min etterpå kom brøytebilen.

- I stedet for salting av veien , bruk sand og varmt vann. Helt ufarlig, Dyrere kanskje, men bruk veiavgiftpenga.

- Jeg kjører 100 000 km årlig. Nei til vegsalt og ja til skikkelig snøføre og piggfritt . Trysilveien med salt ? Huff…

- Salt er noe dritt. Folk kan kjøre etter forholda. Døm har det neimen ikke så travelt som de vil ha det til.

- Salt er en uting. I tillegg til rust på biler og forurensning, gjør det veiene mer glatte og sleipe! Dessuten blir sikten dårligere.

- Fra ei som har kjørt mye i Østerdalen: Salting sliter på veger og ruster bilene. Gjør som i Sverige : Varmt vann og gruss . Mye bedre.

- Greit å salte, hvis itte så må vi på med piggdekkan att, for å få slipt vekk isen. Hilsen trailersjåfør på tur ned Østerdalen.

- Slik som klimaet er blitt nå, så bør vel egentlig vi trafikanter være glad til for at de tar initiativ til å gjøre et forsøk på å forebygge ulykker. Og salt er det eneste som nytter på det føret vi har nå.

- Salting er en skikkelig uting og skulle sluttes med HELT. Bilene ruster, skoene blir ødelagt , naturen skrumper inn . Hvor er det blitt av godt gammeldags vinterføre, vi kjørte mange tiår uten salt!

- Vekk med saltet, få snøen ut av vegen før den blir nedkjørt og er ikke det nok så finnes det noe som heter veghøvler. Har noen tenkt på de sekundene man ikke ser noenting etter et møte med et vogntog på en nysaltet veg?

- Bruk varm sand, Vil feste seg godt til isen, Får sandpapir-effekt.

- Vi kan ikke sammenligne vintrer før og nå. Trafikkmengden har økt veldig. Hva er best for miljø og trafikksikkerhet, salt eller pigg? Større veger må saltes . Hilsen en som har vært yrkessjåfør i 20 år.

- Veger som saltes er bestandig våte og glatte hele året. Der det ikke saltes tørker det opp og er ikke så glatt

- Jeg har møtt saltbilen og en kilometer etterpå møtte jeg brøytebilen. Det var nysnø.

- Salt mer. Det har reddet liv! Tenk på de som har jobben sin på vegen.

- Salt er skjemmende : Stygt å se på . Slitsomt : grått skittlag tærer på folk og ferdsel. Smittsomt: Salter du en vei, må du salte alle.

- Salting er noe forferdelig svineri. Påtvunget av alt for mektige og arrogante vegmyndiugheter. Kutt ut salting snarest. Bruk evt oppvarmet sand slik som i Sverige. Hilsen gjøvikenser som kjører 30 000 km i Hedmark og Oppland hvert år.

- Bruk salt der det hører hjemme . På maten , og ikke på veien.