Hopp til innhold

Vil infiltrere ulvejegere

En ny svensk-norsk folkeaksjon planlegger å infiltrere jegermiljøer som mistenkes for ulovlig jakt, med den hensikt å redde den norsk-svenske ulvestammen.

- Voksende illegal jakt og innavl vil føre til at ulvene om få år er borte både i Norge og Sverige, sier lederen for den nye folkeaksjonen, Gøran Steen, til Nationen.

Kartlegger grensetraktene

Folk For Varg, som ble stiftet for få måneder siden, er allerede i gang med å kartlegge omfanget av ulvejakten i grensetraktene. Steen sier det nye ulvekorpset allerede har mange kontakter i jegermiljøet som melder fra om ulovlig jakt på fredede rovdyr.

200 ulveaktivister er klar til å slå ring om ulvestanden. Steen sier at enkelte norske og svenske jegere står for en målbevisst og nøye planlagt utryddelsesjakt på ulv.

- Det fins mange eksempler på at rovdyr blir skutt ved åtsel i mørket, forgiftet av utlagt kjøtt eller forfulgt med snøscooter. I noen jegerkretser hylles slike aktiviteter. Utrydningsjakten skjer under mottoet Skyt, grav, ti (SGT), hevder Steen.

Kriseaksjon

Steen viser til ny forskning som fastslår at jakt kombinert med innavl vil føre til at den skandinaviske ulvestammen er helt utryddet om få år.

- Vi har rett og slett startet en kriseaksjon for å redde de 140 ulvene som er tilbake i Norge og Sverige og videre sørge for at ulvestammen rundt oss øker kraftig i årene framover, sier Steen.

(NTB)