Hopp til innhold

Får solgt sex tross forbud

Prostituerte selger sex fra hoteller i Oppland og Hedmark. Sist fredag var det minst 19 kvinner som tilbød tjenestene sine. Det skjer på tross av forbudet som ble innført i 2009.

Mange kvinner tilbyr salg av sex i Hedmark og Oppland.

Mange kvinner selger sex i Hedmark og Oppland.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Sex-annonsene florerer.

Sexannonsene florerer.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Sist fredag fant NRK Hedmark og Oppland 19 forskjellige kvinner som i annonser tilbød seksuelle tjenester. I eksempelvis Lillehammer er det på en tilfeldig dag i februar nesten 10 annonser fra kvinner som tilbyr sex.

Ikke ulovlig å selge

Annonsene der kvinnene tilbyr sex er imildertid helt lovlige. Det er kjøp av sex som er ulovlig. Derfor er det horekundene politiet jager.

Horekunde tatt

Politioverbetjent Øyvind Bjerke er ikke overrasket over omfanget.

Politioverbetjent Øyvind Bjerke er ikke overrasket over omfanget.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Politioverbetjent Øyvind Bjerke ved Gudbrandsdal politidistrikt har sett utviklingen i prostitusjonen i dølabyen over flere år. Han er ikke overrasket over at det er såpass mange som tilbyr sine tjenester.

– Politiet er imidlertid avhengig av tips for å kunne aksjonere, sier Bjerke. For vel en uke siden ble en horekunde avslørt etter at politiet fikk tips fra et hotell der de hadde mistanke om prostitusjon.

LES OGSÅ:

Antall sexannonser øker Daglig selges det sex på overnattingssteder i Innlandet

Dilemma for hotell

Prostitusjonstrafikken er et problem, sier hotelldirektør Kjetil Engum.

Prostitusjonstrafikken er et problem, sier hotelldirektør Kjetil Engum.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Kjetil Engum er hotelldirektør på Rica Olrud i Furnes. Han sier det er vanskelig å håndtere dette problemet. På den ene siden ønsker de ikke trafikken, på den andre siden kan de bli beskyldt for diskriminering dersom de ikke har noen bevis for mistanken om prostitusjon.

Et enkelt søk fortalte at minst 19 kvinner solgte sex i Hedmark og Oppland sist fredag.

Prostituerte selger sex gjennom annonser.

Mer prostitusjon?

Tall fra Prosenteret tyder på at prostitusjonen øker, spesielt i det såkalte mobile innemarkedet. Politiet sier dette er menneskehandel, og at det er viktig å få fatt i bakmennene.